món

Gabriel Buades, advocat: “Amb la sortida de la Unió Europea, davallarà l’interès dels britànics per invertir a les Illes”

A partir de l'1 de gener, el Regne Unit passa a ser considerat "tercer país"


El pròxim 31 de desembre acaba el periode transitori, després del qual el Regne Unit deixa de forma part de la Unió Europea. Passa a ser considerat “Tercer País”. L’advocat especialista en dret internacional, Gabriel Buades, ha explicat a Ib3 Ràdio que, a pesar d’això, la situació dels britànics residents a les Illes no canvia. Diu que continuaran tenint els mateixos drets. Això sí hauran de tramitar certs documents com la modificació del permís de conduir britànic que s’ha de convalidar per l’espanyol.

Canvis per als britànics no residents

Per qui sí hi haurà canvis importants és per als britànics que no són residents però passen llargues temporades a les Balears. Sense un visat especial poden estar aquí  com a màxim 90 dies dins un periode de 6 mesos. Es preveu que, per mor d’aquest canvi, davalli l’interès per disposar d’una segona residència a les Illes. Si no hi ha un acord bilateral entre els dos països que permeti augmentar l’estada autoritzada de 3 mesos “la inversió immobiliària caurà”, diu Buades.

Canvis per als turistes

Pel que fa al turisme, l’advocat assenyala que a partir de l’any que ve els britànics ho tenen més complicat per viatjar a països de la Unió Europea. Els requeriran que el seu passaport tingui més de 6 mesos de vigència, els aplicaran nous controls fronterers i és possible que hagin de mostrar el bitllet d’anada i tornada. A més, si no hi ha un acord en contra, ja no disposaran de roaming gratuït. També serà més complicat el procediment burocràtic per poder traslladar mascotes.

Illencs al Regne Unit

En referència als balears que viuen al Regne Unit, tenen dues possibilitats: poden obtenir un permís permanent de residència, si fa més de 5 anys que resideixen al país, o un permís temporal si fa manco temps que hi viuen.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tres policies peguen una pallissa a una persona negra dins el seu domicili privat a França

Els agents són investigats per la brigada d'afers interns

La pandèmia supera els 61 milions de casos positius a tot el món

L'OMS avisa que les futures vacunes no erradicaran el coronavirus

L’activista rus Navalni compareix al Parlament Europeu

L'Eurocambra ha adoptat una resolució de condemna per l'atac que va patir i ha sol·licitat que s'investigui

Astrazeneca farà un nou estudi de la seva vacuna davant els dubtes de la comunitat científica

La companyia, que col.labora amb la Universitat d'Oxford, ha informat que hi hagué canvis en la dosificació no previstos en...