X

Gabriel Escarrer, conseller delegat de Melià Hotels: “La gent no està farta del turisme, la gent està farta dels excessos, de no posar límits”

Empresaris turístics de les Balears debaten sobre la saturació al Fòrum d'Hosteltur

23/05/2024

Gabriel Escarrer, conseller delegat de Melià Hotels: “La gent no està farta del turisme, la gent està farta dels excessos, de no posar límits”

La saturació turística ha estat objecte de debat al Fòrum d’Hosteltur que s’ha celebrat a Madrid, amb la presència d’empresaris balears del sector. El conseller delegat de Melià Hotels, Gabriel Escarrer, s’ha posicionat a favor de posar límits al turisme: “Posam pegats que, de vegades, no tenen cap sentit; crec que hi ha moltes coses per fer. La gent no està farta del turisme, la gent està farta dels excessos, de no posar límits; això és el que hem de gestionar”.

Escarrer ha atribuït el malestar dels residents amb la massificació a la manca de regulació del lloguer turístic. També la secretària d’estat del ram, la mallorquina Rosario Sánchez, s’ha referit a aquest problema. Ha dit que “hem de decidir quins elements podem millorar en l’ecosistema turístic i què feim per fer que la mirada crítica torni a sentir el turisme com a una activitat que redistribueix i que aporta riquesa, bellesa i benestar”.

Per a altres empresaris, la clau es troba en l’equilibri i la capacitat de fer arribar a la població la importància que té el turisme en l’economia d’indrets com les Balears. És el cas de Mark Antipof, director de desenvolupament comercial d’Hotelbeds: “Hi ha d’haver un equilibri, ordre públic, infraestructura, etcètera. És un equilibri que s’ha de trobar. És complicat prendre partit, però està bé saber que és un factor que contribueix a la teva economia”.

S’ha parlat d’altres problemes del sector, com la manca de personal tant qualificat com sense qualificar en un debat en què també ha assistit Carme Riu, que deixarà les funcions de consellera delegada de RIU Hotels abans de l’estiu, perquè es jubila.

23/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT