X

En cas de sortir elegit candidat al Senat, Gabriel Le Senne s’haurà de decidir entre aquest càrrec i la presidència del Parlament

Gabriel Le Senne, president del Parlament: "La meva ideologia és la de Vox, però alguns tuits meus s'han tret de context"

21/06/2023

En cas de sortir elegit candidat al Senat, Gabriel Le Senne s’haurà de decidir entre aquest càrrec i la presidència del Parlament

En cas de sortir elegit candidat al Senat, Gabriel Le Senne s’haurà de decidir. La presidència del Parlament és incompatible amb un altre càrrec públic. Avui ha estat el seu primer dia de feina oficial al Parlament després del nomenament. A les portes de la institució, Gabriel Le Senne, ha negat les acusacions de l’oposició, que el titllen de xenòfob i negacionista.

L’acabat d’elegir president del Parlament de les Illes ha dit que s’han “tret de context” tuits publicats al seu compte i també articles seus d’opinió que contenen missatges en contra de les persones LGTBI o la violència masclista. “Lògicament la meva ideologia és la de Vox. El que he escrit en els meus articles és allò que pens. I s’ha de saber interpretar en el seu context. I de vegades recorr a l’humor, a la ironia”, ha explicat Le Senne a les preguntes dels mitjans a les portes del Parlament. Le Senne ha assenyalat que al capdavant de la Presidència del Parlament “venc a dur moderació i calma”. Le Senne ha assegurat que ha rebut amenaces a través de les xarxes socials, però ha descartat emprendre accions i ha insistit que les piulades fetes a Twitter han estat tretes de context.

El nou president de la cambra balear, elegit gràcies al preacord que van arribar PP i Vox, també ha replicat les crítiques de l’oposició contra Vox per, segons diuen, estar en contra de les autonomies. Le Senne ha explicat que el que persegueix Vox és recentralitzar competències autonòmiques que pot fer l’Estat “i això s’ha de fer d’acord a les normes, la Constitució i l’Estatut. Per tant, això es pot fer entrant en el sistema, des de dins”. En aquest sentit, Le Senne diu que volen fer el mateix però en sentit contrari del que fan els “separatistes: són al Congrés i al Senat i no creuen en la nació espanyola”.

Entrevista completa a les portes del Parlament

Notícies relacionades >

21/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Miguel Ferrer Sancho 22/06/2023

    Gran respuesta del nuevo Presidente del Parlamento. Un nuevo talante.

EL MÉS LLEGIT