societat

Gairebé 3000 contagis en 24 hores a Espanya

Segons els experts l'increment és controlat i no posa en perill la viabilitat del sistema sanitari

Gaireb%C3%A9+3000+contagis+en+24+hores+a+Espanya

El director d’Alertes i Emergències sanitàries, Fernando Simón, ha estat contundent quan ha confirmat l’augment de casos. Segons els experts es tracta d’una situació previsible, donat que actualment es fan més proves diagnòstiques i es controlen els brots a major velocitat.
Canvia, però el perfil dels malalts. En aquest punt de la pandèmia, el 85 per cent dels pacients són menors de 65 anys, i augmenten els casos entre la població de 20 a 40. D’aquests contagis nous, més de 50 per cent són asimptomàtics, una dada que afavoreix el quadre mèdic dels pacients.
L’increment de la transmissió ha fet que gairebé totes les comunitats autònomes revisin les mesures de contenció del virus, i moltes n’han endurit les restriccions. A València, a partir de dissabte els bars tancaran a la una i mitja de la matinada, i les reunions familiars i d’amics quedaran limitades a 15 persones. Les Canàries, Madrid i altres comunitats estan pendents de sumar-se a la iniciativa de Galícia, i prohibir fumar als espais públics. Una mesura que les autoritats valoren positivament a escala sanitària.
Simón ha destacat que el model a seguir, ara per ara, són Catalunya i Aragó, que tot i ser les comunitats amb més casos han aconseguit doblegar la corba.
Respecte al rumor sobre un possible colapse sanitari, Simón ha negat aquesta possiblilitat, i ha explicat que “actualment els malalts de coronavirus ocupen només el 3 per cent dels llits de tot el sistema sanitari estatatal”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La transmissió del coronavirus augmenta a algunes Comunitats Autònomes

Fernando Simón confirma que els 35 per cent dels contagis nous es produeixen a la capital de l'estat

El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Sóller abandona al partit

Sebastià Aguiló mantindrà l'acte de regidor i continuarà a l'equip de govern

Fer complir les ordres d’aïllament domiciliari i la normativa sanitària són les prioritats de Vila

La policia local de Vila farà inspeccions domiciliàries a partir d'un llistat de persones que han de fer quarantena.