X

Gairebé dos mesos després, Artà recupera l’accés al seu municipi

El pont provisional estarà operatiu de 07.00h a les 23.00h

03/12/2018

Gairebé dos mesos després, Artà recupera l’accés al seu municipi

Ciquanta-cinc dies després de la torrentada al Llevant de Mallorca, Artà recupera l’enllaç directe per carretera amb la Colònia de Sant Pere i la zona d’Alcúdia.

Durant el cap de setmana, l’exèrcit hi ha fet feina instal·lant un pont provisional que supleix el que es va endur l’aigua.

15 metres de pont enllacen de nou la carretera Ma-12 d’Artà amb Son Serra, Can Picafort o Alcúdia. El pont militar és una infraestructura provisional a 100 metres d’on estava l’original. Demà hi passaran els primers vehicles. Començarà a funcionar en espera de la nova construcció definitiva, que podria estar enllestida ja dins l’any que ve. El pont provisional estarà abalisat i il·luminat

La torrentada va esborrar el pont original del mapa. En aquest temps, el tall ha afectat especialment la gent de la Colònia de Sant Pere, a 8 kilòmetres, que depenen administrativament d’Artà, i, és, on van a l’escola els coloniers.

Preparats els nous vials d’accés i el talús que ha de subjectar la infraestructura, l’exèrcit pogué traginar dissabte les peces del pont militar model Bailey. Diumenge arribà l’hora de muntar-lo.  Quaranta-dos soldats, sense pauses i per torns, sapadors de Palma, coordinats per la unitat de pontoners de Saragossa, feren feina durant 11 hores fins deixar l’estructura completament acabada i fixada.

En estar acabat el pont definitiu, es desmuntarà el pont Bailey, i el tornaran a estojar peça per peça a la base de Palma.

03/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris