societat

Gairebé un 40% dels usuaris de Projecte Home són addictes a la cocaïna

L'entitat també ha posat en marxa un programa per resoldre les addiccions dels joves i adolescents a les noves tecnologies

Gaireb%C3%A9+un+40%25+dels+usuaris+de+Projecte+Home+s%C3%B3n+addictes+a+la+coca%C3%AFna

Projecte Home Balears va atendre el 2017 prop de 1.400 usuaris diferents. I un de cada cinc, eren dones. Aquest dilluns han presentat la Memòria dels 30 anys de funcionament d’aquesta entitat, que ha oferit tractament a un total d’11.500 drogodependents.

La cocaïna és avui dia l’addicció més comuna dels usuaris, l’any passat un 37’7% dels qui començaren tractament era per aquest motiu, gairebé 4 punts més que l’any anterior.

L’alcohol es manté en segona posició, amb més d’un 30% d’usuaris addictes, i segueixen l’heroïna i el cànnabis. Dels qui decideixen rebre tractament, només un 20% reben l’alta. I això es deu al fet que el comencen tard: amb una mitjana de 36 anys i quan ja arrosseguen 15 anys de consum.

Projecte Home també ha atès el darrer any 28 joves en el nou programa CIBER. Són usuaris que, sense ser drogodependents, presenten un consum addictiu a les noves tecnologies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La xylella entrà a Mallorca l’any 1993 i ha infectat un milió d’ametlers

Va arribar en arbres infectats procedents de Califòrnia

Les floristeries esperen bones vendes per Tots Sants

Enguany les roses seran 50 cèntims més cares i els clavells 25

El jutge unifica les acusacions del cas Whatsapp

Per simplificar la investigació, Carlos Gómez determina que hi hagi 7 lletrats que representin totes les acusacions

El Govern intervé la residència Reina Sofia

Les darreres dades confirmen 37 casos positius en Covid-19; 32 usuaris, 7 dels quals estan ingressats a l'Hospital Can Misses, i 5 treballadors.