X

Galícia, la primera comunitat que prohibeix fumar al carrer sense distància de seguretat

Les Canàries ja s'han sumat a la mesura i altres comunitats estudien fer-ho

13/08/2020

Galícia, la primera comunitat que prohibeix fumar al carrer sense distància de seguretat

13

Es prohibeix fumar sense la distància de seguretat. La mesura ja és oficial a Galícia. A partir d’ara, no es podrà fumar al carrer o als espais a l’aire lliure si no es poden mantenir dos metres de distància entre les persones, perquè, segons el comitè d’experts de la covid-19, el fum del tabac pot difóndre el coronavirus. Les Canàries ja s’han sumat a la mesura i altres comunitats estudien fer-ho.

Galícia és la primera comunitat a prohibir fumar al carrer sense distància de seguretat. El motiu és que a aquesta pràctica s’associen diversos riscos per a la transmissió del coronavirus, com la manipulació de la màscara i el contacte repetitiu dels dits amb la boca després de tocar productes i utensilis que podrien actuar com a transmissor inanimat. Això afegit al contacte amb altres persones, podria augmentar el risc de contagi i, per això, el comitè d’experts en matèria de prevenció de la covid-19 troba necessari que s’eviti si no es manté la distància de dos metres entre persones.

El director del Centre d’Emergències, Fernando Simón, ha declarat que no té informació per dir que llevar-se la mascareta per fumar provoqui que s’inhali el virus. Amb tot, a Galícia a partir d’ara no es podrà fumar tampoc a les terrasses si no es manté la distància de seguretat, i algunes comunitats ja han declarat la seva voluntat d’adherir-se a la mesura.

A Aranda de Duero, la Junta de Castella i Lleó ha demanat al Jutjat de Burgos una pròrroga del confinament de 7 dies més, perquè el 77 per cent dels contagis no pertanyen a cap dels 24 brots declarats a la zona. Creuen que es tracta d’un cas de transmissió comunitària i el seu objectiu és contenir el pic de propagació de la covid-19.

I els zeladors tornen a manifestar-se avui per reclamar que se’ls consideri personal de risc. Han convocat concentracions a una setantena d’hospitals de tot Espanya per exigir el reconeixement com a servei essencial. Es queixen que són els darrers a rebre EPIs i màscares i asseguren que això suposarà un problema si es complica la situació. Durant la pandèmia, aquest col·lectiu ha patit un important nombre de contagis per la negació d’EPIs tot i tenir un contacte molt estret amb el pacient.

13/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT