X

Alguns hotels serveixen llet AGAMA després de dos anys d’insistència

"No entenem aquesta notícia d'AGAMA perquè els hotelers volem consumir producte d'aquí"

23/09/2023

Alguns hotels serveixen llet AGAMA després de dos anys d’insistència

La llei turística obliga els establiments hotelers a garantir entre un 3% i un 5% de consum de producte local. Alguns establiments, però, superen aquest percentatge. És el cas d’aquest hotel d’Alcúdia, on pràcticament el 20% dels productes que ofereixen són d’origen local.

Tota la llet que consumeix aquesta cadena hotelera és d’AGAMA. Però arribar fins aquí no ha estat fàcil: l’empresa els va rescindir el contracte l’any passat al·legant que no tenien llet suficient per vendre al sector hoteler. La coordinadora de Sostenibilitat de Garden Hotels, Erika García, ha explicat que “quan feia un mes que teníem el contracte, ens varen informar que només tenien llet per abastir-ne grans superfícies i no els hotels”.

En saber que AGAMA va demanar als productors incrementar-ne la producció, la cadena hotelera va obrir negociacions amb l’empresa i varen arribar a un acord: “Vàrem aconseguir un preu competitiu, assumim el sobrecost de no comprar a la Península, però volem donar suport al sector primari: no entenem aquesta notícia d’AGAMA perquè els hotelers volem consumir producte d’aquí”.

La cadena té un pla d’economia circular: consumeixen me ecològic i productes agraris locals.

Amb 10 hotels repartits arreu de les Illes i un a la Península, Garden Hotels compra el 20% dels productes que ofereix a productors locals.

23/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris