societat

Un dispositiu especial vigilarà la desescalada el cap de setmana

S'han posat més d'11.000 sancions per incomplir les mesures anticovid. El valor de les multes supera els 2 milions d'euros


La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha anunciat aquest dijous que s’habilitarà un dispositiu especial de vigilància, control i inspeccions, per a garantir el compliment de la normativa anticovid en aquest primer cap de setmana des que va començar la desescalada de la tercera ona.

El dispositiu el posaran en marxa la Direcció General d’Emergències i Interior, juntament amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i les Policies Locals, ha detallat Garrit en una roda de premsa, després de la reunió extraordinària del Centre de Comandament Operatiu Integrat (CECOPI) del Pla Territorial de Protecció Civil de Balears per a abordar les mesures especials i de reforç de cara a l’inici de la desescalada.

La raó del dispositiu especial de control és que “després de dos mesos de restriccions molt dures, s’han començat a obrir establiments i la restauració i pot ser que aquest cap de setmana sigui especial en relació a la resta”, ha dit Garrido.

Hi haurà dispositius específics per a controlar la nova mesura que els establiments d’hostaleria no poden vendre alcohol per a portar (excepte si va acompanyat de menjar), així com per a garantir el respecte de les normes a les platges. Garrido ha explicat també que hi haurà un dispositiu específic per a platges, per controlar que els usuaris “porten mascateta i mantenen les distàncies. A les platges també s’han de respectar els grups de màxim 6 persones i, de com a molt, dos nuclis de convivència”. A més, la consellera ha avançat que “no es podrà vendre alcohol per endur, amb una excepció: que es vengui acompanyat de menjar. La intenció és que els carrers no siguin una extensió del bars quan tanquen”.

Més de 2 milions en sancions

La consellera ha informat que s’han registrat 11.661 denúncies des que el juliol passat va entrar en vigor el règim sancionador específic per a les infraccions de la normativa covid de la comunitat, i es tramiten propostes de sanció per 2.180.000 euros, dels quals 438.000 euros són per a particulars i 1.600.000 per a establiments. Del total de denúncies 949 han estat a establiments.

Per illes, 8.197 denúncies s’han interposat a Mallorca, 952 a Menorca, 2.303 a Eivissa i 209 a Formentera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pocs excursionistes han sortit aquest diumenge matí a ses Salines per mor del temps

Una de les rutes més visitades passa per Salines, Cap des Falcó i Torre de sa Sal Rossa

Notable afluència d’excursionistes i gent que va a torrar a la zona de Cúber

Molts aprofiten que a llocs exteriors poden reunir-se 6 persones de 2 nuclis diferents

Torna amb èxit el Mercat dels Encants de Consell després de mesos sense poder-se celebrar

En les dues primeres setmanes de reobertura només es permet que estiguin el 50 per cent de les paradetes

Puja 8 punts i mig la incidència acumulada a les Balears en 14 dies

A Muro hi ha 14 contagis en els darrers 7 dies i a Capdepera, 17