X

Gili demana la implicació de la societat civil perquè se sumin al projecte d’El Pi

El president de la formació ha anunciat que el partit durà a terme una ronda de contactes amb associacions, entitats i col·lectius de tot els àmbits per a reclamar que s'involucrin i col·laborin

07/01/2022

Gili demana la implicació de la societat civil perquè se sumin al projecte d’El Pi

El Pi ha reclamat la implicació de la societat civil per a aconseguir, no sols una reforma del sistema de finançament autonòmic, sinó un “canvi complet” que, en el cas de Balears, es dirigeixi cap al concert econòmic. En una roda de premsa, el president de la formació, Tolo Gili, ha desgranat els objectius i desitjos d’El Pi per a l’any 2022 entre els quals ha destacat, a més de l’aposta pel concert econòmic en el debat del finançament, el reforç de l’estructura del partit en els municipis i la reclamació de les competències en matèria de ports, justícia i seguretat.

En matèria de fons europeus, Gili ha traslladat la seva preocupació per la gestió dels recursos que, al seu judici, s’estan emprant “per a tapar forats” i no estan arribant a les petites empreses de les Illes, “d’on vindrà la recuperació”. En relació a la reforma del model de finançament, el president d’El Pi ha insistit que el treball que s’està fent en aquest sentit ja “està malament de base” i que s’està “treballant molt per a no arribar a cap lloc. “El resultat final de la reforma serà nul o suposarà poques millores per a Balears”, ha apuntat. Per això, ha insistit que l’aposta des de les Illes ha de ser “caminar cap al concert econòmic”.

En aquest sentit, Gili ha admès que el partit “no pot fer-lo sol” i ha reclamat a la societat civil que “faci un pas al capdavant”. Així, ha anunciat que el partit durà a terme una ronda de contactes amb associacions, entitats i col·lectius de tot els àmbits per a reclamar que s’involucrin i col·laborin.

07/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT