X

Gir a la dreta al Consell de Mallorca

El candidat del PP, Llorenç Galmés, podrà ser president, però necessitarà de pactes per governar

29/05/2023

Gir a la dreta al Consell de Mallorca

Redacció


Consulta aquí els resultats electorals: eleccions.ib3.org

El Partit Popular guanya les eleccions al Consell de Mallorca. La formació ha aconseguit 13 escons, gairebé el doble que en els comicis del 2019. El candidat de la formació Llorenç Galmés podrà ser president,  però necessitarà de pactes per governar. Ciutadans i Podem, perden tots els consellers i queden sense representació a la institució insular.

Els populars aconsegueixen la victòria amb el 34% dels vots i 13 escons. El PSIB obté el 25% dels suports i 9 consellers, un manco que el 2019. Vox puja posicions i se situa com a tercera força amb 6 consellers, 2 més que els comicis anteriors. Més per Mallorca manté els 4 seients al Consell, mentre que el Pi en tendrà 2, 1 manco que fins ara. Galmés sumaria la majoria amb un possible pacte de dretes, amb Vox. Pedro Bestard, candidat de la formació al Consell de Mallorca, assegura que respondran a la voluntat dels votants, diu, d’un canvi.

Pel que fa a l’esquerra, la fins ara presidenta del Consell de Mallorca, la socialista Catalina Cladera, ha lamentat que el resultat no els permet governar i assegura que és preocupant l’augment de l’extrema dreta. Diu que la igualtat, la cultura i la llengua estan en perill. El candidat de Més per Mallorca, Jaume Alzamora, ha destacat el resultat obtinguts als municipis de l’illa en què el partit ha sortit vencedor.

29/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris