món

Giuseppe Conte presenta la seva dimissió a Sergio Mattarella

El primer ministre italià ha presentat la seva renúncia, perquè no ha aconseguit una sòlida majoria al Congrés i el Senat, després de la sortida de l'Executiu del partit 'Itàlia Viva' de Matteo Renzi


El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha comunicat la seva dimissió al president de la República, Sergio Mattarella. Conte ha presentat la seva renúncia, perquè no ha aconseguit una sòlida majoria al Congrés i el Senat, després de la sortida de l’Executiu del partit ‘Itàlia Viva’ de Matteo Renzi.

Mattarella iniciarà consultes amb els partits polítics per trobar una sortida a la crisi. No es descarta que encomani a Conte la formació d’un nou govern, que actualment està integrat pel Moviment Cinc Estrelles, el Partit Demòcrata i la formació Lliures i Iguals. El primer ministre intentarà negociar una nova majoria, que tornaria a incloure Itàlia Viva, i altres forces centristes.

Conte es va veure forçat a presentar la dimissió en tenir constància que no aconseguiria els suports necessaris per a afrontar les pròximes cites en el Parlament, entre elles el vot a la gestió del ministre de Justícia, Alfonso Bonafede, prevista per a aquesta setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Biden ordena el seu primer bombardeig a Síria

Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, almanco 22 milicians haurien mort en l'atac de l'aviació dels Estats Units

Merkel anuncia que la Unió Europea tindrà passaport de vacunació “per a l’estiu”

La Comissió Europea té ara tres mesos per a definir les condicions tècniques d'aquest sistema i els líders confien que...

Nicolás Maduro ordena l’expulsió de l’ambaixadora de la Unió Europea, Isabel Brilhante

Maduro reclama una rectificació de la política de la Unió cap al seu país, després que aquesta hagi aprovat sancions...

Alliberen dues femelles de còndor a Bolívia

Se'ls han col·locat uns aparells amb geolocalitzador per fer-los un seguiment