política

El GOB demana al Govern que “no demori més” la regulació del fondeig d’embarcacions

Els ecologistes titllen de "ridícul" l'informe presentat per l'Associació de Navegants que principalment destaca els vessaments com l'amenaça principal de la posidònia


El GOB ha instat aquest dijous a la Conselleria de Medi Ambient a “no demorar més” la regulació efectiva del fondeig d’embarcacions sobre les praderies de posidònia a través del futur decret de protecció d’aquesta espècie. “L’impacte del fondeig sobre la posidònia, per molt que alguns sectors de la nàutica pretenguin relativitzar-lo, està més que constatat científicament”, ha assegurat el GOB en un comunicat.

Els ecologistes esgrimeixen que un estudi presentat per Tecnoambiente i l’Associació de Navegants de la Mediterrània, estableix que només per a la zona de sa Foradada l’impacte acumulat dels fondejos suposa la destrucció anual de 336 metres quadrats de praderia marina. El GOB recorda que el futur decret no prohibeix el fondeig sobre arena o altres fons sense posidònia, i fins i tot contempla la possibilitat de fondejar sobre posidònia en camps de boies ecològiques. “Consideram que la pretensió d’alguns d’intentar evitar l’aprovació del decret de posidònia posant l’accent sobre altres impactes, com els vessaments, és absolutament ridícula”, mantenen els ecologistes.

Com a símil, el GOB assenyala que seria com argumentar que no s’ha de legislar ni lluitar contra la caça d’espècies amenaçades ja que el principal problema per a la seva supervivència és la destrucció dels hàbitats on viuen. “Davant les amenaces ambientals sobre espècies i hàbitats s’ha de treballar en tots els fronts. No fer-ho és completament irresponsable”, manté l’entitat ecologista.

Per això, el decret de protecció de la posidònia serà una “molt bona eina per avançar” en la conservació d’aquesta espècie “importantíssima per als nostres ecosistemes, el nostre litoral i la nostra economia”. Per aquest motiu, “el Govern ha d’actuar de forma responsable i no demorar més la seva aprovació”.

D’altra banda, l’entitat conservacionista afirma que “els vessaments al mar són un greu problema ambiental”. Per això, el grup ecologista reclama també a Medi Ambient que no autoritzi nous emissaris para estacionis depuradores d’aigües residuals, i que estableixi un programa exhaustiu de control de qualitat dels vessaments en els emissaris existents amb la finalitat d’abordar sense demora les modificacions tècniques en cas d’incompliment dels paràmetres de qualitat de l’aigua abocada. Les situacions que s’estan succeint de manera “reiterada” en la badia de Palma són “absolutament intolerables”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tres dies de dol oficial a Sagunt per l’assassinat masclista d’una dona a mans de la seva exparella

La dona assassinada hauria acudit divendres als serveis d'Igualtat de l'Ajuntament per demanar ajuda perquè se sentia amenaçada

Contactes entre el PP i els crítics de Ciutadans

La direcció nacional encara no ha decidit com aturar la revolta contra Guasp

Els ciutadans de Sant Josep podran decidir on s’inverteixen els 450.000 euros dels pressupostos participatius

L'Ajuntament obre per primera vegada aquest procés per conèixer millor les necessitats de la ciutadania

Mercedes Garrido: “Entre consumició i consumició, als bars s’ha de dur la mascareta”

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Mercedes Garrido, reconeix que s'hauria d'haver mantingut l'Estat d'Alarma més temps, "fins...