societat

El GOB Menorca confia a deixar sense efecte les autoritzacions per al projecte de gas natural

Presenta al·legacions per impedir que s'obrin 500 quilòmetres de canalitzacions per fer arribar el gas a totes les llars


El GOB Menorca ha presentat al·legacions al projecte de gas natural que afecta la zona de Maó. Demanen deixar sense efecte la declaració d’interès autonòmic, la utilitat pública, la concessió administrativa i l’informe d’impacte ambiental, perquè sostenen que no dóna resposta a una demanda dels ciutadans. A més, apunten que tampoc es compleixen els requisits pels quals es van atorgar totes les autoritzacions.

Ho explica aquí el coordinador territorial del GOB, Miquel Camps:

Des de l’entitat ecologista es mostren partidaris que les grans indústries i empreses puguin beneficiar-se d’aquest combustible més econòmic i menys contaminant que el que es crema actualment a la centra de Maó. No obstant, s’oposen a l’impacte sobre el territori que pot produir la gasificació de tota la illa per fer arribar el cas a les llars.

Recorden, a més, que l’estalvi màxim previst per aquesta obra, suposant que es faci a tota Menorca, i sense comptar la despesa energètica d’alçar tots els carrers i carreteres, seria de l’1’6%.  Un percentatge així, asseguren, es pot aconseguir amb un parc fotovoltaic de poques hectàrees.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Coiba dedica el seu premi anual a les infermeres de Balears pel seu “incansable treball” contra la covid

Les infermeres reconeixen que, tot i l'afectació de la pandèmia, la crisi sanitària ha servit per visibilitzar la seva tasca...

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora

Dotze projectes arquitectònics opten a fer la nova seu de Caixa Colonya, a Can Morató

Dimecres que ve es farà públic el nom del guanyador del concurs, que esperen poder començar aviat.