X

‘Golden Minutes’ i ‘Bubota’, guanyadors de la cinquena edició del Festival de Cinema de Menorca

La menorquina Caterina Lumina s'endú el premi de públic en la secció Talent Jove per "Alter Ego"

19/07/2020

‘Golden Minutes’ i ‘Bubota’, guanyadors de la cinquena edició del Festival de Cinema de Menorca

Els curtmetratges “Golden Minutes” de Saulius Barandinskas i “Bubota” de la mallorquina Carlota Bujosa han estat els guanyadors de la 5a edició, i més peculiar edició, del Festival de Cinema de Menorca. El jurat ha fet una menció especial a “Deadpavo” i la menorquina Caterina Lumina s’endú el premi de públic en la secció Talent Jove per “Alter Ego”.

Després d’una setmana dolça quant a la cultura: cinema, música i gastronomia en espais a l’aire lliure tan especials com aquests… La cinquena edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca abaixa el teló, un any més, en la seva edició més peculiar.

Mascaretes i distància de seguretat al pati de Sant Francesc de Maó durant el lliurament de premis. La mallorquina Carlota Bujosa ha estat la guanyadora del premi al millor curtmetratge balear amb l’obra “Bubota”. El jurat ha destacat el film per “l’encert de la directora d’indagar en la seva història familiar” amb “respecte, imaginació i proximitat”.

El curtmetratge “Golden Minutes” va assolir el primer premi de la secció Illes en Curt. Però el Talent Jove ha estat per a una producció menorquina: ‘Alter Ego’, de la directora Caterina Lumina, de l’Institut Josep Maria Quadrado. Un curt que aborda les inseguretats i pors a l’edat adolescent en un temps marcat per la pressió social.

Un festival que ha demostrat que cap pandèmia no pot malmetre la força de la presència del cinema, l’art i la cultura.

19/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT