política

Gómez defensa que les Balears han estat les més actives en prevenir i protegir la població

La consellera de Salut ha anunciat que s'avança la campanya de la grip 

G%C3%B3mez+defensa+que+les+Balears+han+estat+les+m%C3%A9s+actives+en+prevenir+i+protegir+la+poblaci%C3%B3

La Consellera de Salut, Patricia Gómez, ha sortit avui dimarts en la seva compareixença al Parlament per treure pit de la seva gestió en la crisi sanitària a les Balears. Ha destacat que la nostra Comunitat és una de les primeres en prendre mesures importants com les restriccions de mobilitat a determinats barris. L’oposició, però, ha qualificat d’improvisada la gestió que du a terme la consellera i el PP li ha reclamat autocrítica.

La consellera ha assegurat que les mesures dictades en les darreres setmanes com les preses des de l’inici de la pandèmia sempre “amb el vistiplau de la justícia” i seguint les recomanacions dels experts i els grups d’anàlisi amb els quals compta el departament.

“Vostè no és la responsables de la pandèmia però és la responsable de garantir i vetlar per la salut dels ciutadans que han vist agreujada la seva situació econòmica”, li ha etzibat la diputada del PP, Tania Marí. En aquest sentit, la consellera ha negat que la situació sigui “dramàtica” i ha argumentat que el nombre de defuncions i el de contagis està per sota de la mitjana estatal i ha lamentat l’interès d’alguns grups de crear “alarmisme”.

La diputada d’El Pi, Lina Pons, ha demanat “una previsió per a una tercera onada ara” al Govern i ha recordat que el Parlament va aprovar per unanimitat el 17 de juny una proposta d’El Pi perquè l’Executiu elaborés en el termini de dos mesos un pla preventiu d’una segona onada.

En la seva intervenció, la consellera ha anunciat que la campanya de la grip s’avança a la segona setmana d’octubre i es prioritzarà la vacunació dels sanitaris i la gent gran.

El diputat de Ciutadans, Juan Manuel Gómez, creu que fa falta un pla de xoc per a conscienciar sobre la vacunació i que el Govern tingui en compte les repercussions de les mesures que adopta perquè a Inca han hagut de contractar seguretat privada per a garantir el seu compliment.

Tant la diputada de Podem Antonia Martín com el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, han demanat a la consellera que el Goven articuli el cobrament del cost d’haver hagut d’intervenir residències privades de gent gran.

El socialista Juli Dalmau ha animat a la consellera a continuar contractant personal per a reforçar el sistema sanitari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Ajuntament de Palma assegura que la denúncia al Hat Bar es va tramitar correctament

La regidora de Seguretat Ciutadana ha dit que varen decidir interposar una denúncia davant la Policia Nacional en haver detectat...

L’oposició de Es Mercadal proposa que el batle no pugui escollir càrrecs de la Junta de Fornells

S'ha suspès la Junta que havia de debatre sobre la reforma del port

Menorca negocia per avançar la temporada al mes de març

L'objectiu és poder obrir corredors turístics segurs de cara a la pròxima temporada