X

Google rastreja la ubicació de l’usuari encara que estigui desactivada

T'explicam com enganar el gegant per protegir la teva privacitat

15/08/2018

Google rastreja la ubicació de l’usuari encara que estigui desactivada

És (gairebé) impossible fugir de Google. Un equip d’investigadors informàtics de la Universitat de Princeton (EUA) ha comprovat que Google segueix recopilant la ubicació dels usuaris encara que l’historial de localitzacions estigui desactivat. Segons el gegant tecnològic, la geolocalització l’ajuda a encertar millor amb les cerques i fer més efectives algunes de les seves aplicacions i insisteix que ofereix la suficient informació a l’usuari sobre les opcions de privacitat.

“Pot desactivar el seu historial d’ubicacions en qualsevol moment. Amb l’historial d’ubicacions desactivat, res quedarà emmagatzemat”, diu la pàgina de suport del servei. Tanmateix, això no és cert. L’estudi revela que fins i tot amb l’historial desactivat, algunes aplicacions de Google guarden de manera automàtica dades de la teva ubicació sense preguntar-te, com el lloc i l’hora. És el cas de les actualitzacions automàtiques diàries amb la predicció del temps o quan cerques informació que no té res a veure amb la ubicació. “Galetes amb trossets de xocolata” o “joc de ciència per a nins”, marquen així la longitud i latitud on et trobes i a continuació, es guarda la dada en el compte.

La investigació assenyala que, a més, quan obres l’aplicació de Google Maps, s’emmagatzema directament una captura del lloc on estàs.

Perquè Google no accedeixi a dades de localització, els usuaris poden apagar l’eina “Activitat Web i App”, recomanen els investigadors. D’aquesta manera, es pot evitar que es guardi en el teu compte qualsevol pas que dones. Per veure quina informació ha guardat Google, pots accedir a myactivity.google.com.

La qüestió de la privadesa afecta a uns 2.000 milions de dispositius equipats amb el sistema operatiu Android —que pertany a Google— però també a centenars de milions d’usuaris d’iPhone que empren els mapes o el cercador de la companyia nord-americana.

15/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT