Ciència i tecnologia

El Govern anima a descarregar-se Radar Covid perquè “garanteix i reforça” el seguiment del coronavirus

L'Executiu assegura que l'experiència d'altres països ha demostrat que amb aquestes eines es poden reduir els contagis un 30%


L’aplicació Radar Covid ja es pot descarregar a les Balears. Una aplicació mòbil que, segons el Govern, és una eina digital al servei de la ciutadania per lluitar contra la transmissió de la Covid-19.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha animat avui divendres que la ciutadania es descarregui de manera massiva l’aplicació perquè és una eina que “garanteix i reforça” el seguiment de la pandèmia per part dels rastrejadors i el personal sanitari. Gómez, al costat de la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, han presentat l’app en roda de premsa.

La consellera de Salut ha destacat la necessitat que la ciutadania es descarregui l’aplicació perquè hi ha situacions en les quals és complicat recordar o concretar que s’ha estat en una situació de risc. I és que l’aplicació facilita la detecció i el seguiment de contactes positius i estrets.

Gómez també ha anunciat un nou telèfon Info-Covid per resoldre dubtes que la població tingui relacionat amb la malaltia: 900 100 971.

Encara es desconeixen les dades de descàrregues que acumula Radar Covid. Segons ha destacat el director general de Modernització, Ramón Roca, una descàrrega del 20% començaria a oferir informació “útil i interessant”, encara que les autoritats sanitàries, ha apuntat, recomanen arribar al 60%.

Per la seva banda, la consellera Isabel Castro ha assenyalat que la posada en marxa de l’aplicació és una “oportunitat” perquè els joves demostrin el seu compromís per a frenar l’expansió de la pandèmia. Segons ha indicat, prop del 94% de la població balear entre 17 i 74 anys té un telèfon intel·ligent i aquest percentatge arriba “pràcticament al 100% en la població més jove”, ha destacat Castro.

La consellera de Modernització ha subratllat que l’experiència d’altres països ha demostrat que amb aquestes eines es poden reduir els contagis un 30%.

Com funciona el Radar Covid?

L’aplicació Radar Covid, que ha desenvolupat el Ministeri de Transformació Digital, es pot descarregar en qualsevol mòbil intel·ligent, tant sigui iPhone o Android. Una vegada hem obert l’aplicació, hem d’activar l’interruptor Radar Covid perquè el nostre mòbil faci el rastreig. Per poder-ho fer, hem d’activar també el Bluetooth. No es necessita cap dada personal. És totalment anònima.

Si una persona ha donat positiu en una prova PCR, el Servei de Salut li demanarà voluntàriament si vol rebre el codi numèric que haurà d’introduir a l’aplicació. D’aquesta manera, els mòbils que han estat en contacte en els darrers 14 dies durant més de 15 minuts amb la persona contagiada, rebran un avís sobre el risc de possible contagi. En cap cas s’identificarà la persona amb Covid perquè és anònima. Tot d’una es rebrà també recomanacions sobre què fer en aquesta situació.

Amb les Illes, ja són 8 les comunitats on funciona l’aplicació. Malauradament, l’aplicació encara no és accessible per a persones amb discapacitat. El Govern espanyol assegura que quan l’aplicació estigui integrada a totes les comunitats, es crearà la versió final i serà accessible per a tothom.

Pressió sanitària a Atenció Primària

D’altra banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha insistit en la situació de tensió que viuen els centres de salut, més que els hospitals, on l’ocupació de llits no suposa encara una “càrrega excessiva”. Als hospitals, dels 1.400 llits de capacitat per a pacients Covid, n’estan ocupats 255. Això son 9 més en les darreres 24 hores. Pel que fa a les UCIs, de les 300 que en té la comunicat, n’estan ocupades 43.

Gómez ha reconegut que agost ha estat un mes “complicat” pel nombre de personal sanitari que estava de vacances i per l’increment “brusc” del nombre de casos que ha donat lloc a aquesta segona onada. No obstant això, ha afegit, s’estan cercant mecanismes de compensació econòmica per a aquells professionals que han tornat voluntàriament de les seves vacances o opten per fer hores extraordinàries.


 més info Tota la informació sobre el Radar Covid. 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

40 exemplars d’àguila coabarrada sobreviuen a Mallorca

La Fundació Natura Parc celebra que fa deu anys es varen reintroduir a l'illa

La investigació oncològica recupera el ritme habitual després de la pandèmia

Un centenar d'investigadors de centres nacionals i internacionals han participat al segon taller sobre càncer que ha organitzat l'Institut d'Investigació...

El coronavirus està més present als passadissos dels hospitals que a les habitacions

El CSIC i l'Hospital de Son Espases han realitzat un estudi per mesurar la presència del SARS-CoV-2 en l'aire dels...

Emaya preveu poder prescindir de les comercialitzadores d’electricitat a final d’any

Amb l'objectiu d'acomplir amb la transició energètica, l'empresa municipal confirma que avança a bon pas en el camí cap a...