X

Dimarts que ve el Govern balear i l’espanyol s’asseuran a negociar el nou REB

L'Executiu valora molt positivament el compromís del govern espanyol d'abordar de manera immediata el nou règim especial

18/10/2017

Dimarts que ve el Govern balear i l’espanyol s’asseuran a negociar el nou REB

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha ratificat dimecres al Congrés el compromís del govern espanyol d’abordar de manera immediata el Règim Especial de les Balears (REB). Una reclamació històrica de les Illes que, segons el Govern, ha de servir per compensar els perjudicis de la insularitat.

Dijous, la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, ha destacat el consens polític i social a les Illes per reclamar el REB. Una força comuna que permetrà, ha dit, mantenir un pols i una tensió amb el govern central i que farà que les Illes no es conformin ni desaprofitin aquest moment històric d’aconseguir les compensacions.

Dimarts que ve el Govern tindrà dues reunions al Ministeri d’Hisenda. Començarà així el compte enrere per aconseguir una proposta consensuada abans que finalitzi l’any. Els reptes són conseguir compensar els costos de la insularitat en matèria fiscal, de transports de persones i mercaderies i també pel que fa als residus, que no han obtingut bonificacions des de l’any 2011. Tampoc pel que fa a promoure les energies renovables.

El Govern valora molt positivament el compromís de l’executiu espanyol d’abordar de manera immediata el nou REB. Un document que es traslladarà en una llei específica i que, segons ha recordat Cladera, millorarà la qualitat de vida dels residents de les Illes.

18/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris