X

Govern central i oposició s’acusen mutuament de corrupció en el Congrés

PP i Vox han apuntat cap a Pedro Sánchez com a cap de la trama corrupta, mentre que el president ha exigit la dimissió de la presidenta de Madrid

13/03/2024

Govern central i oposició s’acusen mutuament de corrupció en el Congrés

Els retrets i les acusacions de corrupció entre el Govern central i l’oposició han marcat el ritme de les intervencions a la sessió de control a l’Executiu en el Congrés dels Diputats. PP i Vox han apuntat cap a Pedro Sánchez com a cap de la trama corrupta, mentre que el president ha exigit la dimissió de la presidenta de Madrid per les acusacions de frau fiscal i falsedat documental sobre la seva parella Alberto González.

El PP ha acusat Sánchez d’haver comprat la presidència a canvi d’impunitat, la qual cosa han qualificat de corrupció política. Però també l’han acusat de corrupció econòmica, arran del cas Mascaretes. El president del PP i diputat del Grup Parlamentari Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat que “estam davant un supòsit molt greu de corrupció, senyor president, que afecta el seu govern, el seu partit i probablement a vostè”.

El cap de l’Executiu s’ha defensat i ha reclamat a Feijóo la dimissió de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: “Li exigesc la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid després del que hem conegut, el dia d’avui i el dia d’ahir, malgrat que li costi el càrrec, senyoria”.

Trama

Vox ha acusat Sánchez de ser el cap de la trama de corrupció. El president d’aquest partit i diputat del Grup Parlamentari Vox, Santiago Abascal, ha llençat una pregunta al president: “Per què no es va inhibir vostè de la concessió de milions d’euros a una aerolínia que tenia reunions amb la seva dona i amb el comissionista del cas Koldo?”.

En resposta a aquesta qüestió, el president Sánchez ha dit que Abascal s’ha beneficiat del negoci del patriotisme. “S’ha autonomenat president vitalici de la Fundació Denaes, a la qual ha desviat set milions d’euros el seu partit polític, que ha escandalitzat molts de militants del seu partit, de Vox”, ha afirmat.

Sánchez ha recomanat a Abascal contenció abans de parlar d’exemplaritat i corrupció.

13/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris