X

Govern i agents socials es reuniran el 4 de setembre a Palma per a prorrogar els ERTO

El Govern celebra que un esdeveniment d'aquestes característiques posarà el focus en la realitat del mercat laboral de les Illes

20/08/2020

Govern i agents socials es reuniran el 4 de setembre a Palma per a prorrogar els ERTO

Redacció

Govern, sindicats i empresaris es reuniran el 4 de setembre a Palma per a negociar la pròrroga, més enllà del 30 de setembre, dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), segons han indicat a Europa Press fonts de la negociació. Les mateixes fonts esperen que pugui tancar-se un acord aquest mateix dia.

El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha revelat aquest dijous que existeix un “principi d’acord” entre Govern, sindicats i empresaris per a començar a negociar aquesta pròrroga.

Álvarez ha assenyalat que l’escenari d’aquesta negociació serà Mallorca, precisament perquè és una de les més zones afectades per l’aturada del sector turístic, on han abundat els ERTO.

En un comunicat, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha qualificat la celebració d’aquesta reunió a les Illes com un reconeixement del Govern d’Espanya a la situació econòmica i laboral de Balears a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Per al departament que dirigeix Iago Negueruela, un esdeveniment d’aquestes característiques servirà sens dubte per a posar el focus en les singularitats del mercat laboral de les Illes, marcat per un elevat pes de treballadors fixos discontinus.

20/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris