POLíTICA

Govern i agents socials escenifiquen unitat davant la crisi econòmica

El document signat inclou mesures genèriques per protegir el teixit empresarial i els llocs de feina


El Govern central, els sindicats UGT i CCOO i les patronals CEOE i CEPYME han signat a La Moncloa un acord social que té com a objectius aconseguir la reactivació econòmica i generar ocupació de qualitat. Es tracta d’un document genèric que inclou mesures per protegir el teixit empresarial i els llocs de feina davant la crisi econòmica sense precedents causada pel coronavirus.

Les parts es comprometen a impulsar la reincorporació a les empreses dels treballadors afectats per expedients de regulació d’ocupació temporal. I per fer-ho, es primarà l’ajustament en hores treballades per sobre dels acomiadaments. També es posarà en marxa un pacte per la reindustrialització i s’impulsarà la transició ecològica, la digitalització de tots els sectors i el reforç dels serveis públics, especialment els sanitaris.

Però, el front comú ja té la primera fissura: l’oposició de les patronals a la pujada d’impostos a les grans empreses que prepara l’exectiu de Pedro Sánchez. Mentrestant, els sindicats demanen mesures per protegir els salaris davant les rebaixes en les remuneracions que molt probablement comportarà la recessió.

L’acord també preveu abordar conjuntament la modernització del mercat laboral i la sostenibilitat del sistema públic de pensions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |