X

Govern i comunitats intenten pactar una política comuna per a la immigració

La Conferència Sectorial d'Immigració es reuneix després d'un cap de setmana amb 600 persones salvades en alta mar

06/08/2018

Govern i comunitats intenten pactar una política comuna per a la immigració

Salvament Marítim ha rescatat, aquest dilluns, set immigrants d’una pastera que navegava per aigües alacantines. Els set homes han desembarcat al port de Benidorm, aparentment en bon estat de salut.

L’increment en l’arribada d’immigrants ha impulsat el Govern a convocar, tres anys després, la Conferència Sectorial d’Immigració, on participen les comunitats autònomes. Serà aquest dilluns horabaixa, i s’hi debatran les polítiques migratòries a dur a terme a les costes espanyoles.

Només aquest cap de setmana, 600 immigrants han estat salvats en alta mar mentre intentaven entrar a l’Estat de manera irregular. En tot el mes de març, en van ser 800.

Enguany, s’ha produït un punt d’inflexió en l’arribada d’immigrants per la Mediterrània, i Espanya n’és la principal perjudicada. En comparació amb els primers sis mesos de 2017, s’ha incrementat un 71,5%. A Itàlia, en canvi, i tot i els escarafalls del seu ministre de l’Interior, ha caigut de manera notable.

L’increment migratori ha obligat a construir noves infraestructures d’acollida, com un centre a Algesires, inaugurat la setmana passada. En altres centres comença a ser habitual veure imatges d’apilotament.

La Junta d’Andalusia alerta, a més, d’un nou problema: la creixent arribada de menors que viatgen sols. Segons les darreres dades, ja n’hi ha més de 6.000 sota tutela de la Comunitat, d’un total de 8.000 a tot l’Estat.

El Govern de Susana Díaz exigirà en la reunió d’aquest dilluns que les comunitats acceptin un sistema de responsabilitat compartida. La secretària d’Estat de Migracions, Consuelo Rumí, ja ha dit que hi dona suport.

06/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT