X

El Govern i el petit comerç s’oposen que les grans superfícies de Palma puguin obrir el diumenge 31 de desembre

La comissió interinsular de Comerç no havia inclòs en el calendari comercial la nit de Cap d'Any com a dia d'obertura

21/12/2023

El Govern i el petit comerç s’oposen que les grans superfícies de Palma puguin obrir el diumenge 31 de desembre

La Comissió Interinsular de Comerç va acordar l’any passat els 10 diumenges i festius d’obertura del 2023, i entre aquests no hi estava inclòs dia 31 de desembre. Tot i així, Mercadona i Aldi preveuen obrir fins a les 15 h el darrer dia de l’any. Així ho anuncien, almanco, a diferents cartells que es poden veure als establiments.

Segons Asodib, l’Associació de Distribuïdors de les Balears, és només una proposta que fan al Govern i al sector comercial, i que estan oberts al diàleg. En qualsevol cas, diuen, són un servei essencial, i interpreten que, segons la llei de comerç, podrien obrir excepcionalment.

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia va enviar la setmana passada una carta als distribuïdors per recordar-los que està prohibit apujar la persiana dia 31. Asseguren que es faran inspeccions i que podrien imposar multes d’entre 1.500 i 30.000 euros per cada supermercat que incompleixi les normes.

El petit comerç, amb el suport dels sindicats, lamenta que les grans superfícies vulguin obrir la nit de Cap d’Any, i demanen contundència a l’administració. La prohibició afecta principalment Palma, però a molts altres pobles sí que hi estarà permès, ja que en el seu moment els consistoris varen decidir canviar alguns dels festius d’obertura pactats per al darrer dia de l’any.

21/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris