cultura

Govern i promotors d’espectacles es reuniran aquest dimarts per esclarir dubtes sobre l’ús del certificat covid

A partir del 14 d'agost, els assistents a grans esdeveniments culturals i esportius hauran de presentar el certificat Covid


A partir del 14 d’agost, als grans esdeveniments culturals i esportius els assistents hauran de presentar el certificat Covid. Concretament, en aquells on se superin els 500 assistents a interiors i 2.500 a exteriors, el públic haurà de demostrar que té la pauta de vacunació completa o que ha passat la malaltia en els darrers sis mesos.

Si no és així, hauran de presentar una prova diagnòstica feta durant les 48 hores prèvies a l’acte. A més, la cabuda estarà limitada al 50% del recinte, amb com a màxim 1.000 persones en interiors i 5.000 en exteriors.

Govern i patronal es reuniran aquest dimarts per esclarir els dubtes

El sector té dubtes sobre les noves mesures i, tot i que no les qüestiona, ha demanat una reunió amb el Govern per esclarir-les, que tindrà lloc demà. El director del Festival de Música de Port Adriano, Felipe Menéndez, que avui du el grup Kool & the Gang a l’escenari, diu que veu “molt positiva” la mesura però volen “aclarir si s’han de complir les tres condicions” -vacunació, prova diagnòstica o haver passat la malaltia- per poder assistir a un concert o si només en cal una. “És cert que hi haurà gent que quedarà fora però és una decisió personal”, diu Menéndez.

La patronal de la petita i mitjana empresa també ho veu bé. Jordi Mora, president de la PIMEM, diu que “permetrà tenir un oci més segur” i que “donarà més confiança als assistents”. Mora demana, però, al Govern que amb les mesures es vagi incrementant la capacitat fins arribar al 100%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La nit de l’art de Palma celebra el seu 25è aniversari amb ganes de normalització

Hi han participat 17 galeries amb creacions nacionals i internacionals

Palma celebra la 25ª edició de la Nit de l’Art

Algunes exposicions es mantindran fins el mes de novembre, quan es clausurarà la Nit de l'Art

La Mari de Chambao inaugura el retorn del ‘Menorca Groove’

El festival, pensat per ser seguit ballant a peu d'escenari, s'ha hagut de reinventar per les restriccions sanitàries

Quetglas, Gomila i Gleiss omplen el convent de Sant Diego d’Alaior de luxuria

És la tercerca mostra de la serie "Els 7 pecats capitals" que s'inicià el passat febrer