X

Govern i promotors d’espectacles es reuniran aquest dimarts per esclarir dubtes sobre l’ús del certificat covid

A partir del 14 d'agost, els assistents a grans esdeveniments culturals i esportius hauran de presentar el certificat Covid

02/08/2021

Govern i promotors d’espectacles es reuniran aquest dimarts per esclarir dubtes sobre l’ús del certificat covid

A partir del 14 d’agost, als grans esdeveniments culturals i esportius els assistents hauran de presentar el certificat Covid. Concretament, en aquells on se superin els 500 assistents a interiors i 2.500 a exteriors, el públic haurà de demostrar que té la pauta de vacunació completa o que ha passat la malaltia en els darrers sis mesos.

Si no és així, hauran de presentar una prova diagnòstica feta durant les 48 hores prèvies a l’acte. A més, la cabuda estarà limitada al 50% del recinte, amb com a màxim 1.000 persones en interiors i 5.000 en exteriors.

Govern i patronal es reuniran aquest dimarts per esclarir els dubtes

El sector té dubtes sobre les noves mesures i, tot i que no les qüestiona, ha demanat una reunió amb el Govern per esclarir-les, que tindrà lloc demà. El director del Festival de Música de Port Adriano, Felipe Menéndez, que avui du el grup Kool & the Gang a l’escenari, diu que veu “molt positiva” la mesura però volen “aclarir si s’han de complir les tres condicions” -vacunació, prova diagnòstica o haver passat la malaltia- per poder assistir a un concert o si només en cal una. “És cert que hi haurà gent que quedarà fora però és una decisió personal”, diu Menéndez.

La patronal de la petita i mitjana empresa també ho veu bé. Jordi Mora, president de la PIMEM, diu que “permetrà tenir un oci més segur” i que “donarà més confiança als assistents”. Mora demana, però, al Govern que amb les mesures es vagi incrementant la capacitat fins arribar al 100%.

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris