X

El Govern manté les restriccions a Eivissa tot i millorar-ne les dades

L'Executiu relaxarà les mesures a Eivissa a partir del 27 de novembre si es manté a la baixa el nombre de contagis

18/11/2020

El Govern manté les restriccions a Eivissa tot i millorar-ne les dades

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimecres que les restriccions a l’illa d’Eivissa es mantindran fins al pròxim 27 de novembre, tal com estava establert, malgrat la millora de les dades d’incidència del coronavirus a l’illa.

Armengol ha fet aquestes declaracions després d’una reunió celebrada en un dels pavellons de sa Coma junt amb el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, tots els alcaldes de l’illa i el director general de Planificació i Farmàcia, Nacho García.

La presidenta de l’Executiu ha assenyalat que la incidència acumulada (IA) a 14 dies a l’illa d’Eivissa ha passat dels 347,5 casos per cada 100.000 habitants als 232,57 actuals, mentre que la taxa de positivitat també ha disminuït del 7,81% al 5,84%.

Per municipis, Vila continua sent la zona amb dades més elevades amb una IA de 293 casos per cada 100.000 habitants i una taxa de positiva del 6,4%. Sant Antoni té 247 casos de IA a 14 dies i una taxa de positivitat del 5,95%, mentre que Santa Eulària registra 199,92 casos i una taxa del 5,11%.

Els municipis amb menor incidència són Sant Josep, amb 182 casos i una taxa de positiva del 5,66%, i Sant Joan, amb 109 casos per cada 100.000 habitants i una taxa de positivitat del 4,79%.

Davant aquestes xifres, Armengol ha reconegut que les circumstàncies “han millorat”, fet que demostra que les mesures “estan funcionant” i la població “les està complint”. Tot i això, ha insistit que la situació és “encara complexa i de dificultat” per la qual cosa ha recalcat la necessitat de mantenir fins al pròxim 27 de novembre, el temps previst, les restriccions. “No estem en una bona situació però estic convençuda que si segueix aquesta evolució podrem aixecar aquestes mesures”, ha reiterat.

La suspensió de les restriccions, ha dit la presidenta, permetrà “compassar” la situació sanitària a altres mesures amb la finalitat de tenir “una mica més de llibertat” a l’hora de fer vida social.

El president del Consell d’Eivissa, per part seva, també ha destacat la reducció de les dades d’incidència acumulada i ha reconegut que, encara que les mesures són “dures”, no cal relaxar-se. “Si volem arribar al pròxim estiu essent un destí segur”, ha advertit.

18/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris