X

El Govern obre un expedient a la discoteca BCM per posar en risc la salut pública

L’executiu alerta que si els incompliments persisteixen s’hauran de prendre mesures contundents, com ara el tancament de tot el sector

27/12/2021

El Govern obre un expedient a la discoteca BCM per posar en risc la salut pública

El Govern ha obert un expedient a la discoteca BCM per posar en risc la salut pública després de veure i confirmar les imatges, publicades a les xarxes socials, on s’observaven incompliments preocupants de la normativa vigent (distància i ús de mascareta a interiors, per exemple) en una de les festes d’aquest Nadal.

El director de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) s’ha reunit avui amb el president de l’Associació Balear d’Oci Nocturn i Entreteniment (ABONE), Miguel Pérez Marsá, amb la presència del director de la discoteca BCM, Jaime Lladó, per exigir l’estricte compliment de les normes aprovades per contenir la pandèmia causada per la COVID-19.

Per la seva part, el director general del Grup Cursach, Miquel Pérez, explica a IB3 Notícies que el Govern els ha advertit que “seran molt estrictes amb nosaltres si fem més festes”, tot i això, diu que no els consta que estigui previst obrir-los un expedient sancionador.

Pérez defensa els controls que es fan a la discoteca BCM. “Es passen dues vegades els controls del certificat covid i, un cop dins, es compleix amb l’aforament i la resta de mesures. Però és veritat que, a una determinada hora de dia 25, el personal de seguretat va ser incapaç de controlar tota la gent i es va produir aquesta aglomeració puntual. No va ser tota la nit, però són les imatges que han sortit i no ho podem negar. Tenim quatre guàrdies de seguretat per a 1.000 persones i s’ha vist que varen ser insuficients”, explica.

De cara als pròxims dies, diu que és difícil estar a sobre de tothom “a una sala amb 1.000 o 1.500 persones. Apel·lem a la responsabilitat dels clients i, si en un moment donat veiem que la situació no es pot reconduir, encendrem els llums i tancarem la música”.

Pla especial de controls per a Cap d’Any

El Govern ha anunciat avui un pla especial —coordinat per la Direcció General d’Emergències amb les policies locals de Palma i Calvià, la Delegació de Govern i els cossos d’Inspecció de la Conselleria de Turisme i el Consell de Mallorca— que estarà operatiu els pròxims dies 31 de desembre i 1 de gener, amb una intensa vigilància dels establiments on es produeixin més concentració de persones.

L’executiu autonòmic alerta que si els incompliments persisteixen s’hauran de prendre mesures contundents, com ara el tancament de tot el sector, alhora que lamenta que l’esforç de la gran majoria d’empresaris es pugui veure neutralitzat per la irresponsabilitat d’uns quants.

27/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris