economia

El Govern retarda a les 00.00h el toc de queda: “Si la situació sanitària no millora, ho haurem de rebaixar”

El conseller Iago Negueruela ha insistit que, després d'escoltar a sectors com la restauració i el cultural, acorden fer-ne un seguiment "permanent"


Des d’aquest mateix dilluns vespre el toc de queda a les Balears serà a partir de la mitjanit fins les 6 del matí. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dilluns horabaixa que el Govern retardarà el toc de queda a les 12 de la nit. Així ho ha confirmat després de la reunió mantinguda amb els representants del sector de la restauració CAEB, PIME Mallorca, PIME Menorca i PIME Eivissa i Formentera, per part de les patronals, i CCOO i UGT per part dels sindicats.

Negueruela ha insistit que, després d’escoltar a diferents sectors com el de restauració i cultural, han acordat començar el toc de queda a les 24.00 hores i fer-ne un seguiment “permanent”. “Si la situació no millora, ho haurem de rebaixar en el marge que dona l’estat d’alarma”, ha ressaltat.

El conseller ha recordat que la situació epidemiològica a les Balears és “una de les millors” a nivell estatal: “Des d’un punt de vista sanitari, hi cap la modulació de l’estat d’alarma”. Basant-se en aquestes dades, Negueruela ha defensat que sempre es reuniria amb els sectors productius “abans de prendre cap decisió”.

Des del Govern han destacat “la importància” del sector de la restauració, però també de la pròxima temporada turística. “S’ha de preparar i per a això és bàsic que els indicadors sanitaris millorin”, ha dit Negueruela, per a després remarcar: “Hem de millorar des d’un punt de vista sanitari per a poder tenir economia”.

Les patronals es mostren satisfetes pel canvi perquè mantenen els habits de feina dins l’horari laboral establert. Reconeixen, però, que el sector no està en el millor moment però que el Govern ja coneix que els bars i restaurants son espais segurs.

Per la seva banda, la federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT ha assegurat que donen suport a la iniciativa però reclamen als empresaris que compleixin els convenis laborals i les normatives vigents en favor dels treballadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Fòrum de la Societat Civil reclama l’elaboració d’un pla rector de transició de model econòmic

Demanen també la creació d'una oficina de planificació estratègica

L’Associació Moda Mallorca critica que l’IB-Salut continuï comprant material sanitari a països com la Xina

Tot i ajustar els preus i millorar la qualitat, diuen, encara no han pogut vendre els seus productes a l'administració

El projecte del nou edifici de Mercat Nou de Vila continua bloquejat

La reforma es va començar a plantejar fa més de 20 anys i implica la construcció d'un nou edifici.

La covid genera pèrdues de 70 milions d’euros en el sector turístic de Capdepera

Per atraure visitants a Mallorca, el Consell iniciarà una campanya de promoció turística que potenciarà les fortaleses individuals de cada...