societat

El Govern simplifica els trámits per a l’entrada a Balears dels viatgers nacionals: passaport Covid per a tots i fora QR

A partir d'ara no serà necessari deixar seients lliures entre les persones no convivents a la cultura i espectacles

Un avió apropant-se a l'aeroport de Son


El Consell de Govern ha decidit substituir l’obligació de presentar el formulari d’entrada a les Illes per als viatgers nacionals amb el certificat de vacunació a més de perllongar els controls d’entrada i sortida de l’arxipèlag a ports i aeroports, Aquesta mesura serà efectiva en tenir el vist i plau del Tribunal Superior de Justícia. També s’ha decidit pujar a 12 anys l’edat mínima per haver de presentar pauta completa de vacunació, prova negativa o justificant d’haver passat la malaltia. Fins ara l’edat mínima eren els sis anys.

Entre els acords assolits a la mesa de diàleg social celebrada avui matí, s’ha acordat que totes les activitats col·lectives de caràcter social, cultural, esportiu d’oci i restauració a l’illa d’Eivissa finalitzin a les 2 de la matinada per equiparar-se a la resta de l’arxipèlag.

Les altres novetats pel que fa a la reducció de restriccions són les següents:

Cultura i espectacles

Els teatres, auditoris, sales de concerts i espais similars poden dur a terme esdeveniments i activitats amb un 75 % de la cabuda màxima i els espectadors han de dur mascareta protectora. Ja no serà obligatori deixar un seient buit entre persones malgrat que no siguin convivents. Als cinemes, circs de carpa i espais similars es poden dur a terme esdeveniments i activitats amb un 75 % de la cabuda màxima sempre que els organitzadors o titulars de l’establiment no permetin als espectadors el consum d’aliments i begudes a les butaques de la sala. Els espectadors també han de dur mascareta protectora homologada.  Es permet el consum de begudes i aliments a les activitats culturals en espais interiors, excepte als concerts de música en viu, seguint les mesures COVID-19 específiques per a l’àmbit de la restauració, incloent-hi les referents a les condicions de ventilació, aforaments màxims i l’obligatorietat de disposar de mesuradors de CO2 visibles pel públic. A recintes a l’aire lliure i a altres locals i establiments destinats a espectacles públics i activitats recreatives, es poden dur a terme esdeveniments i activitats amb l’assistència d’un màxim de 500 persones en espais tancats i d’un màxim de 2.500 persones en espais a l’aire lliure, en ambdós casos amb un 75 % de la cabuda màxima. Malgrat això, es pot fer servir el 100 % de la cabuda de l’espai si els assistents no excedeixen de 300.

En general, el nombre de persones permeses es pot superar fins a un màxim de mil persones en espais tancats i un màxim de 5.000 persones en espais a l’aire lliure sempre que es tengui l’autorització prèvia de la Direcció General de Cultura en funció de l’avaluació de la situació epidemiològica i del risc de l’activitat que estableixi la Direcció General de Salut Pública i Participació.

Restauració

El límit de persones per taula a Eivissa passa a 8 comensals a l’interior i 12 a l’exterior. S’iguala així a totes les Illes.

Congressos

Els congressos es podran realitzar amb una cabuda màxima del 75% i s’elimina l’excepció als de temàtica sanitària que estaven limitats a 1.000 persones.

Noces i vetlles

S’amplia a 100 persones les que poden participar en espais interiors i 200 en exteriors amb un 50% de cabuda màxima. Es recomana que tots els assistents majors de 12 anys estiguin vacunats amb pauta completa, s’hagin sotmès a una PDIA o acreditin haver patit la malaltia en els sis mesos anteriors.

Esport

Es recomana que per accedir a instal·lacions esportives, els usuaris majors de 12 anys hagin rebut la pauta completa de vacunació o acreditin haver superat la Covid o haver-se fet una prova negativa 72 hores abans o 48 si és un test d’antígens. Excepcionalment, els esportistes federats, a partir de 10 anys, poden entrenar i competir fora del seu grup estable si són convocats per una selecció balear, o si el club justifica de manera adient la necessitat de canviar de grup. En aquest cas, s’han de seguir les indicacions de les autoritats competents per raó de la matèria.

Platges

Els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars, així com platges, poden estar oberts al públic, excepte entre les 24.00 i les 06.00 hores. En el cas de les platges, els ajuntaments segueixen estant habilitats per poder avançar l’hora de tancament. Fins ara l’horari de tancament era a les 22 hores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La percussió omple de ritme el centre d’Inca

Aquesta activitat posa en valor la importància de la música i els beneficis que pot generar la musicoteràpia en les persones

La Policia Local de Palma duu a terme 49 actuacions per lluitar contra els grafits

Enguany han duit a terme un total de 49 actuacions contra les pintades a Ciutat

Finalitza el Servei de Socorrisme a Santa Eulària des Riu

Acabava el dia 15 d'octubre, però s'ha prorrogat fins avui, després que el sector hoteler anunciés un repunt de reserves...

37 carreteres tallades per mor de la curs ciclista Mallorca 312

A la Mallorca 312 d'enguany hi han participat uns 4.500 ciclistes, la meitat que en l'anterior edició