X

El Govern preveu tancar la meitat de la central des Murterar i part de la de Maó abans del 2020

La clausura suposarà una reducció del 20% de les emissions de CO₂ a Mallorca i d'un 33% a Menorca

20/06/2017

El Govern preveu tancar la meitat de la central des Murterar i part de la de Maó abans del 2020

Vista de la central tèrmica des Murterar, a Alcúdia, Mallorca.

El Govern de les Illes Balears preveu tancar la meitat de la central tèrmica des Murterar abans del 2020. El tancament de dos grups de la central suposarà una reducció del 20% de les emissions de CO₂ i la supressió d’emissions de sofre i diòxid de nitrat.

També se suprimiran aquestes emissions amb el canvi de fuel-oil per gas natural a la central de Maó on, a més, la reducció de les emissions de diòxid de carboni serà del 33%.

Perquè el tancament des Murterar sigui possible és necessari que s’autoritzin els cinc parcs fotovoltaics que estan a l’espera d’una resposta del Govern central i de l’autonòmic. Amb aquesta passa, les Balears produiran un 10% d’energies renovables i s’aproparan a l’objectiu del 2050 que se situa al 100% de la producció.

En el cas de Menorca, la inversió mínima seria de 2 milions d’euros, sempre i quan es complementàs la implantació del gas natural amb la posada en marxa de noves fonts d’energia renovable.

Ara com ara, les Illes són a la cua de producció d’energies renovables de tot l’estat, ja que només en produeixen un 2%.

20/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT