X

Goya 2023: ‘Alcarràs’, ‘As Bestas’, ‘Cinco lobitos’, ‘La maternal’ i ‘Modelo 77’, les nominades a millor pel·lícula

La mallorquina Vicky Luengo ha estat nominada a Millor actriu protagonista per la pel·lícula 'Suro'

01/12/2022

Goya 2023: ‘Alcarràs’, ‘As Bestas’, ‘Cinco lobitos’, ‘La maternal’ i ‘Modelo 77’, les nominades a millor pel·lícula

‘Alcarràs’, ‘As Bestas’, ‘Cinco lobitos’, ‘La maternal’ i ‘Modelo 77’ són els films nominats a millor pel·lícula en la pròxima edició dels Goya que se celebrarà el pròxim 11 de febrer a Sevilla i estarà presentat pels intèrprets Antonio de la Torre i Clara Lago.

En aquesta 38a edició, el Goya d’honor el rebrà Carlos Saura. El cineasta aragonès rebrà el reconeixement de la professió “per la seva extensa i personalíssima aportació creativa a la història del cinema espanyol des de finals dels anys 50 fins avui mateix”.


Consulta aquí la llista sencera de nominats

L’actriu mallorquina Vicky Luengo ha estat nominada a millor actriu protagonista per la pel·lícula ‘Suro’. La intèrpret balear compartirà nominació amb les actrius Marina Foïs (‘As Bestas’), Laia Costa (‘Cinco lobitos’), Anna Castillo (‘Girasoles silvestres’) i Bárbara Lennie (‘Los renglones torcidos de Dios’).

Només tres produccions competiran en les principals categories, tant a millor direcció com a pel·lícula. En la categoria de millor direcció ‘As bestas’, ‘Modelo 77’ i ‘Alcarràs’ estaran acompanyades per Pilar Palomero, amb el seu nou treball ‘La maternal’, a més de per Carlos Vermut amb ‘Mantícora’.

En millor pel·lícula sí que estaran al costat d’Alauda Ruiz de Azúa per ‘Cinco lobitos’, que dona el relleu a Carlos Vermut –la resta de cintes es mantenen en aquesta categoria. A més d’elles, ‘Cerdita’ i ‘Los renglones torcidos de Dios’ reuneixen sis nominacions, ‘En los márgenes’ i ‘Irati’, cinc; ‘Mantícora’, quatre i ‘La maternal’, ‘La piedad’ i ‘Un año, una noche’, tres.

La lectura dels nominats ha estat a càrrec de les actrius Blanca Portillo i Nora Navas, acompanyades pel president de la institució, Fernando Méndez-Leite, i la notària Eva Fernández Medina. En total, en la pròxima edició dels Goya hi haurà 28 categories, que per primera vegada tendran cinc nominacions.

01/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris