Greenpeace denuncia un abocador il·legal a Felanitx amb milers d’envasos d’Ecoembes

L'abocador de Felanitx. /Foto Greenpeace.


Un estudi de Greenpeace denuncia que el 40 per cent dels envasos de plàstic que es generen a Mallorca no es reciclen. Acusa d’aquest fet a Ecoembes, l’empresa que gestiona el reciclatge d’aquest tipus d’envasos. A més, en l’informe publicat en àmbit estatal, l’entitat ecologista assegura que a Felanitx hi ha un abocador il·legal amb milers d’envasos. L’Ajuntament del municipi desconeix aquest fet i diuen que l’estan investigant. Per la seva banda, Ecoembes ha remès un comunicat on nega aquestes acusacions i asseguren que tota l’activitat de l’empresa està regulada i certificada per l’administració pública.

En la investigació, l’organització ecologista destaca la mala gestió a Mallorca d’Ecoembes a l’hora de reciclar. Segons l’informe del ministeri de transició ecològica, al 2017 varen entrar a TIRME unes 21.500 tones de recipients. D’aquestes, afirmen, gairebé 8.000 es varen incinerar. A més, Greenpeace ha documentat l’existència d’un abocador il·legal a Felanitx, amb milers d’envasos abandonats que no reben cap tractament per part de l’empresa. Julio Barea, responsable de la campanya de residus de Greenpeace, afirma que desconeixen qui ha llançat en aquest punt els residus.

“Tots aquests envasos han pagat una taxa de punt verd a Ecoembes per tenir un correcte tractament”, assegura. Per cert que Greenpeace assegura que la conselleria de Medi Ambient li ha demanat l’informe per localitzar l’abocador de Felanitx.

El consistori felanitxer ha assegurat a IB3 ràdio que desconeix l’existència d’aquest abocador al municipi. La regidora de Medi Ambient, Cati Soler, explica que ara n’investigaràn els fets.

Ecoembes nega en un comunitat aquestes acusacions. Afirma que tota l’activitat està regulada per l’administració pública, que té la capacitat de sancionar si es produeixen males praxis. Per tant, diuen, no quedaran callats davant el que consideren un intent de devaluar la feina que realitzen milions de persones i milers d’ajuntaments.

El Consell de Mallorca reconeix que el sistema actual no funciona. La consellera insular de Medi Ambient, Aurora Ribot, fa una crida a la ciutadania a fer ús d’envasos reutilitzables.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Invertir en les reserves marines surt a compte

A la Reserva Marina del Llevant de Mallorca, ja s'obtenen 10 euros de benefici per cada euro invertit

Els autònoms que van sol·licitar les ajudes directes les podrien començar a cobrar la setmana que ve

871 autònoms es beneficiaran d'aquesta primera concessió d'ajuts

Baixa la mitjana d’edat dels ingressos per Covid-19

L'últim ingrés a UCI de l'hospital de Manacor té 39 anys