X

El Gremi de Perruquers: “Hi ha hagut una allau de clients, però la crisi farà baixar la demanda”

El sector creu que la seva obertura és "precipitada" perquè no coneixen l'aforament

30/04/2020

El Gremi de Perruquers: “Hi ha hagut una allau de clients, però la crisi farà baixar la demanda”

/EFE.


Tota la informació sobre el coronavirus

Les perruqueries obriran aquest dilluns 4 de maig amb cita prèvia després de més d’un mes i mig tancades per la crisi del coronavirus. El vicepresident del Gremi de Perruquers de Mallorca, Rafel Rubio, ha criticat la falta de concreció de l’anunci. “Hi ha molta incertesa; encara no hi ha res publicat”, ha dit a primera hora d’aquest dijous, tot explicant que es pot pentinar a algú a dos metres de distància. “En el nostre ofici, no es pot mantenir la distància de seguretat”, ha explicat.

Sobre el material de protecció, Rubio ha assegurat que compten amb el necessari per complir el protocol, si bé reconeix l’efecte rebot de la mesura: “Al principi hi ha hagut una allau, molta gent vol venir a la perruqueria. Però després, per por i per l’efecte econòmic derivat de la crisi econòmica, la demanda baixarà, coincidint amb la pèrdua de clients estrangers. Molts negocis han perdut l’afluència de creueristes, que contractaven serveis encara que facin escala d’un dia”. Sigui com sigui, ha dit, “La gent està acabant els doblers, i la perruqueria no és necessària”.


Escolta aquí l’entrevista completa a IB3 Ràdio

En el mateix sentit, l’Aliança d’Empresaris de Perruqueria d’Espanya s’assegura que aquesta obertura és “precipitada”, ja que encara està per concretar la limitació d’aforament.

Segons el pla de desescalada, les perruqueries podran obrir en la fase 0, el 4 de maig, sempre que puguin concertar cites prèvies i el personal disposi d’equips de protecció individual.

Les perruqueries podran funcionar ja sense cita prèvia a partir de la fase 1 del pla, que previsiblement entrarà en vigor l’11 de maig. En aquest cas, el Govern sí ha establert limitar l’aforament al 33% de la capacitat del local.

Un altre dels aspectes que preocupa el sector és la possibilitat d’ampliar per a molts dels seus treballadors els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins que es vagin incorporant progressivament al treball, ja que en disminuir l’espai de les perruqueries per a atendre clients en un primer moment no seran necessaris tots els treballadors.

Des dels salons Llongueras, Jean Louis David, Franck Provost i The Barber Company també han posat en marxa el protocol sanitari. Aquestes mesures consisteixen en la desinfecció dels restadors i tocadors cada hora i abans de cada servei, presa de temperatura tant a empleats com a clients en entrar, deixar un tocador lliure entre client i client, utilització de guants i màscares, usar màquines esterilitzadores d’eines, així com desinfectar tots els filtres d’assecadors i planxes després de cada ús.

També es posarà a la disposició de treballadors i clients gel hidroalcohólic, màscares, guants, sabó líquid, tovalloles de paper d’un sol ús i ulleres de protecció per als perruquers.

Cada tocador comptarà amb un esprai desinfectant, una pinta d’un sol ús d’ús únic i una tovallola individual.


Tota la informació sobre el coronavirus

30/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris