món

Greta Thumberg protagonista de la vuitena jornada de la cimera del clima de Madrid

La vuitena jornada d'avui se centra en la recerca d'una economia i unes finances més sostenibles

Greta+Thumberg+protagonista+de+la+vuitena+jornada+de+la+cimera+del+clima+de+Madrid

La jove activista Greta Thumber ha participat en la conferència del Canvi Climàtic de l’ONU per oferir una roda de premsa, juntament amb l’activista alemanya deL Fridays for Future, Luisa Neubauer. Thumberg ha volgut aprofitar l’atenció mediàtica que genera per donar veu a altres joves, especialment del sud, que necessiten contar les seves històries.

La vuitena jornada d’avui se centra en la recerca d’una economia i unes finances més sostenibles. Les inversions relacionades amb el clima, com el paper dels bancs per mitigar el canvi climàtic o l’experiència del sector privat davant els fenòmens extrems, són alguns dels temes que hi tracten.

Demà començarà la fase política de la cimera del clima, on els responsables dels diferents països, organitzacions internacionals i ongs definiran els acords definitius de la COP25.

Alguns dels participants hi arriben avui, com el president de la 74 sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, el professor Tijjani Muhammad-Bande, que participa en la vint-i-cinquena conferència de les parts de la Convenció de les Nacions Unitat de l’ONU.

L’obertura del segment d’alt nivell de la Cimera del Clima de l’ONU COP25 disposarà, demà dimarts, de la intervenció de la Presidenta de la conferència, Carolina Schmidt, la Secretària Executiva de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, Patricia Espinosa i el cantant Alejandro Sanz. L’artista espanyol, en un vídeo gravat per la COP25, fa una crida als líders mundials perquè actuïn immediatament davant la crisi climàtica.

La cimera del clima passa així ja l’equador, en un punt en què les negociacions tècniques s’han de materialitzar en compromisos polítics, per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i limitar l’augment de la temperatura global a un grau i mig.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Almanco vuit persones han mort a Turquia a causa d’un terratrèmol

El ministre de Salut turc ha confirmat que entre les víctimes mortals hi ha tres menors

Itàlia es converteix en el país més afectat d’Europa pel COVID-19

A l'aeroport de Bèrgam ja han començat a fer controls tèrmics als passatgers que hi arriben

Sense acord a la cimera pressupostària de la UE

Durant les negociacions, els 27 no han estat capaços de tancar els comptes per al període 2021-2027

Dos morts a Itàlia i deu pobles aïllats per l’epidèmia de coronavirus

Els passatgers del creuer Diamond Princess continuen desembarcant, mentre el Japó es consolida com el lloc fora de la Xina...