món

Greta Thumberg protagonista de la vuitena jornada de la cimera del clima de Madrid

La vuitena jornada d'avui se centra en la recerca d'una economia i unes finances més sostenibles

Greta+Thumberg+protagonista+de+la+vuitena+jornada+de+la+cimera+del+clima+de+Madrid

La jove activista Greta Thumber ha participat en la conferència del Canvi Climàtic de l’ONU per oferir una roda de premsa, juntament amb l’activista alemanya deL Fridays for Future, Luisa Neubauer. Thumberg ha volgut aprofitar l’atenció mediàtica que genera per donar veu a altres joves, especialment del sud, que necessiten contar les seves històries.

La vuitena jornada d’avui se centra en la recerca d’una economia i unes finances més sostenibles. Les inversions relacionades amb el clima, com el paper dels bancs per mitigar el canvi climàtic o l’experiència del sector privat davant els fenòmens extrems, són alguns dels temes que hi tracten.

Demà començarà la fase política de la cimera del clima, on els responsables dels diferents països, organitzacions internacionals i ongs definiran els acords definitius de la COP25.

Alguns dels participants hi arriben avui, com el president de la 74 sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, el professor Tijjani Muhammad-Bande, que participa en la vint-i-cinquena conferència de les parts de la Convenció de les Nacions Unitat de l’ONU.

L’obertura del segment d’alt nivell de la Cimera del Clima de l’ONU COP25 disposarà, demà dimarts, de la intervenció de la Presidenta de la conferència, Carolina Schmidt, la Secretària Executiva de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, Patricia Espinosa i el cantant Alejandro Sanz. L’artista espanyol, en un vídeo gravat per la COP25, fa una crida als líders mundials perquè actuïn immediatament davant la crisi climàtica.

La cimera del clima passa així ja l’equador, en un punt en què les negociacions tècniques s’han de materialitzar en compromisos polítics, per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i limitar l’augment de la temperatura global a un grau i mig.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

1.800 morts a la Xina pel Covid-19

Entre les darreres víctimes, el director de l'Hospital de Wuhan, epicentre del brot del coronavirus

L”home ocell’ sobrevola Dubai a més de 240 quilòmetres per hora

El pilot francès Vince Reffet anava equipat amb una ala de carboni propulsada per quatre petits motors a reacció

L’emperador del Japó decideix anul·lar la celebració oficial del seu aniversari pel COVID-19

A la Xina ja són més de 70.500 persones les afectades pel virus

L’FMI calcula que l’economia mundial pot caure fins a un 0,2% pel coronavirus

Georgieva ha indicat que, si el covid-19 es conté ràpidament, podria haver-hi una caiguda brusca en l'economia seguida d'una "molt...