Gris estrena del Reial Mallorca al nou Son Moix

L'equip perd 0 a 1 contra el Vila-real en el primer partit de la temporada a casa. L'exmallorquinista Gerard Moreno marca l'únic gol del partit

18/08/2023

10

Perdre mai no és agradable, però fer-ho en el teu primer partit de la temporada a casa encara ho empitjora. El Reial Mallorca topa amb el Vila-real i suma la primera derrota de la temporada. També és la primera al nou Son Moix, que avui ha registrat una de les millors entrades dels darrers anys: 17.775 aficionats, després d’haver venut totes les entrades de les que disposava el club.

La travelada, més enllà del resultat (0-1), també ha arribat a nivell de joc. Javier Aguirre no s’ha deixat endur per l’entusiasme del mallorquinisme per veure d’inici les noves incorporacions, i ha apostat per un 11 titular pràcticament idèntic al de la primera jornada; l’única novetat ha estat Antonio Raíllo, que ha ocupat la plaça de Gio González. L’aposta pel bloc de la temporada passada no ha donat els seus fruits, almenys en atac: mentre que en defensa l’equip es mostra ferm, en atac la falta d’idees deixa una primera part bastant fada. Fins el moment en què Antonio Raíllo ha encès totes les alarmes a la vorera del descans: una jugada fortuïta amb un rival provoca una torçada al turmell del capità, qui després d’uns minuts estès al terra, ha sortit en llitera del camp.

Sense el capità, i amb una clara necessitat de millorar en la proposta futbolística, Aguirre introdueix dos canvis just a la sortida de vestuaris: Sergi Darder i Samú Costa per Morlanes i Amath. El 10 d’Artà s’estrenava davant la seva nova afició amb l’esperança de, ben igual que el dia de Las Palmas, reviscolar el joc ofensiu de l’equip. Però res més enllà de la realitat; el Mallorca no és capaç de dibuixar una jugada combinativa, i ho deixa tot a la sort d’una bona centrada lateral. Tampoc era el millor partit del Vila-real, però poc a poc i al contraatac, ha anat avisant el rival, fins que al minut 62 l’avís s’ha transformat en gol; Gerard Moreno aprofita el refús d’una bona aturada de Rajkovic a la sortida d’un còrner, i marca a plaer el primer i darrer gol del partit.

Immediatament el tècnic mallorquinista introdueix Cyle Larin. L’aposta pel gol és clara i obligatòria, però la necessitat no fa que l’equip millori ofensivament. És més, són els groguets qui més a prop són de fer el segon: primer Baena, i poc després Capoue, obliguen Rajkovic a mostrar la seva millor versió per no perdre l’esperança en un possible empat. L’entrada de Javi Llabrés a 20 minuts pel final és la darrera bala per un desesperat Aguirre, que des de la banqueta veu com les seves instruccions no donen els resultats esperats. Ja a les acaballes del partit, Muriqi i Larin gaudeixen d’una ocasió per hom, les quals queden a anys llum de posar en perill la porteria grogueta.

Primera derrota de la temporada. A priori, primera lesió greu de la temporada. Nit per oblidar del Reial Mallorca en la seva estrena a Son Moix.