societat

Grups ecologistes demanen aturar les obres previstes al moll vell de Portocolom

L'actuació preveu reforçar la zona de l'empedrat d'alt valor patrimonial


Salvem Portocolom i altres entitats ecologistes com el Gob o Terraferida alerten que Ports de les Illes Balears vol fer actuacions que poden malmetre el conjunt patrimonial del Moll Vell de Felanitx. Denuncien que, des que es va permetre instal·lar grues de grans dimensions per moure embarcacions damunt el Moll de sa Duana, l’indret ha patit un deteriorament de l’empedrat. Ports, per la seva part, diu que no es modificarà l’estètica. De moment té previst invertir-hi 400.000 euros i que les obres comencin després de l’estiu.

Segons els grups ecologistes, la modificació de l’empedrat original del Moll de sa Duana és un atemptat patrimonial. Una actuació, com la que proposa l’administració, faria malbé el que consideren el patrimoni més important i ben conservat de Portocolom. Entenen que s’han de fer obres de manteniment però no de qualsevol manera. A més, hi afegeixen que l’empedrat i el dic s’han fet malbé des que l’empresa de Ports va autoritzar l’ús de maquinària pesada damunt el moll.

Per la seva part, Port insisteix que les obres es faran respectant l’estat original. De fet, el director general de Tranport Marítim, Xavier Ramis, ha explicat que les pedres originals de l’empedrat es catalogaran i retiraran mentre es faci l’obra de reforç del dic i el passeig, i després es tornaran a col·locar talment estaven.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia sol·licita reforços per desallotjar la discoteca Rockefeller’s de Cala Major

Hi havia 225 persones ballant on només hi podia haver-n'hi 101 i moltes més per infraccions greus de la normativa...

IB3 Televisió estrena el documental del Fons Menorquí de Cooperació ‘El camí de l’escola’

S'ha rodat entre Ferreries i Telpaneca (Nicaragua) i mostra el pas d'infants a adults de 8 joves

Vesins de Can Fornet demanen solucions a les pudors de la planta de triatge de Ca na Putxa

El Consell d'Eivissa ho atribueix a l'assecador de la planta i assegura que les emissions "no són tòxiques"