X

La Guàrdia Civil intercepta set migrants més arribats en pastera a la zona de ses Salines-Santanyí

Es tracta de la novena pastera que arriba a les Illes enguany i la segona des que va començar la pandèmia

18/06/2020

La Guàrdia Civil intercepta set migrants més arribats en pastera a la zona de ses Salines-Santanyí

La Guàrdia Civil ha interceptat set migrants més arribats en una embarcació tipus pastera a la zona de ses Salines-Santanyí, a Mallorca. Sis d’ells han estat localitzats de matinada i un altre el matí d’aquest dijous. Tots ells són homes i han arribat en una nova embarcació, informa la Delegació del Govern. Es tracta de la novena pastera que arriba a les Illes enguany.

Just ahir en va arribar una altra, la primera que arriba a les Balears des que començà la pandèmia. A bord hi anaven set tripulants, que van ser arrestats al Caló des Màrmols, prop des Cap Salines. Tots homes, sis d’ells adults i també un menor d’edat. La majoria són d’origen algerià. La Policia Nacional de Manacor s’ha fet càrrec del cas. A més, de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en el dispositiu d’ahir també hi ha participat la Creu Roja, que ha determinat que tots els tripulants es troben en bon estat de salut.

Així, d’aquesta manera, amb la pastera d’avui ja són 14 els immigrants arribats a la zona de Ses Salines en les darreres 24 hores, però a més la Guàrdia Civil n’ha detingut avui migdia 5 més a la Colònia de Sant Jordi. Es desconeix si procedien de la mateixa pastera que els 7 d’aquesta matinada.

El que sí se sap és que dels 19 detinguts entre ahir i avui 14 ja es troben a la Policia Nacional de Manacor, i a tots, als 19, se’ls ha iniciat un expedients de devolució. També se’ls han realitzat proves PCR, a les quals els set d’ahir han donat negatiu.

Se sospita que un dels immigrants interceptats avui és menor, però no s’ha confirmat.

Tot apunta a que aquesta vintena d’immigrants seran traslladats a diverses ONGs de Mallorca.

18/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT