X

Guasp proposa la bonificació del 100% de l’IBI per la instal·lació de fonts renovables en els habitatges

La portaveu del partit ha presentat en un acte al candidat de CS a la batlia d'Andratx, Ángel Hoyos

07/05/2023

Guasp proposa la bonificació del 100%25 de l’IBI per la instal·lació de fonts renovables en els habitatges

Redacció

“CS quan governi en la comunitat autònoma i també en aquest municipi d’Andratx bonificarà el 100% de l’IBI durant cinc anys a totes aquelles famílies que en els seus edificis instal·lin fonts d’energies renovables en edificis o que se sumin a comunitats energètiques”. Així ho ha anunciat la portaveu de CS nacional i candidata al Govern, Patricia Guasp, en l’acte de presentació del candidat a l’alcaldia d’Andratx, Ángel Hoyos.

Així mateix, Guasp també s’ha referit al problema d’accés a l’habitatge. “CS té un pla amb 30 mesures perquè no hi ha una sola fórmula per a solucionar el problema”, ha dit Guasp, qui ha criticat “les mesures intervencionistes del Govern d’Armengol i Sánchez”. Així, Guasp ha assenyalat que el primer eix d’actuació del programa d’habitatge consisteix a augmentar l’oferta d’habitatge agilitzant les llicències i simplificant les traves i els tràmits administratius per al canvi d’usos mitjançant la col·laboració públic-privada per a poder construir habitatge a preu assequible.

Durant l’acte, Guasp ha posat en valor la bona feina realitzada per Hoyos en l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Andratx des que és el responsable. “Sense cap dubte és el millor candidat que pot tenir Cs i els veïns d’Andratx per a ser alcalde en aquestes eleccions el 28 de maig”, manifestat Guasp, qui ha destacat que “els seus assoliments han estat molts en aquests últims mesos i donarem aquesta continuïtat a aquesta transformació i modernització del municipi”.

Per part seva, el candidat de CS Andratx ha destacat durant l’acte de presentació de la seva candidatura que “el nostre projecte per als pròxims quatre anys consistirà a continuar amb tots els canvis iniciats en aquesta última etapa de legislatura que contribuiran a millorar Andratx” i ha assegurat que “CS és l’única alternativa per a continuar transformant el municipi”. Hoyoss ha agraït la implicació i el compromís de totes les persones que conformen la seva llista, integrada per un equip de persones independents representants de la societat civil “amb ganes de treballar per a millorar la vida dels andritxols”.

“En menys d’un any hem donat la volta a un Ajuntament ancorat en el passat per a convertir-lo en una administració àgil, més eficient i més pròxima, i el nostre compromís és culminar el treball ja iniciat”, ha remarcat el candidat de CS a l’alcaldia. Així, el candidat ha detallat que la seva labor en els pròxims 4 anys “consistirà a dotar a l’Ajuntament de major seguretat jurídica, continuar amb la reducció de terminis per a la concessió de llicències, lluitar contra els elevats preus de l’habitatge amb incentius i incrementant la construcció d’habitatges públics i privats, baixar els impostos i facilitar l’emprenedoria”.

Finalment, Ángel Hoyos ha destacat que el seu treball també se centrarà en desenvolupar les noves normes subsidiàries (NNSS) aprovades divendres passat pel Consell de Mallorca, “que ens serviran per a posar en marxa els projectes que necessita el municipi i que estan prevists en el nostre programa”. En aquest punt, el candidat popular ha concretat que el nou planejament urbanístic “ens permetran desbloquejar noves places d’aparcament públic, desenvolupar els nuclis urbans i aixecar la paràlisi que viuen els ciutadans que són propietaris d’edificacions afectades per Plans Especials de Reforma Interior (PERI)”.

07/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris