societat

Guies turístics ofereixen rutes gratuïtes als treballadors del sector serveis

Proguías Mallorca combat la falta d'activitat amb una iniciativa solidària els dimarts i dijous


Reivindica Gabriel Rosales, guia turístic i president de Proguías Mallorca, que el turisme també pot ser cooperatiu. No debades, la iniciativa que acaba de posar en marxa aquesta associació, ProRutes Turisme Solidari, no té cap altre objectiu de benefici que “pensar en els altres i fer-los sentir millor, sobretot si estan en un moment d’ànim baix”. Es refereix Rosales a cambrers, recepcionistes, taxistes i qualsevol altre treballador del sector serveis que tan malparat ha quedat per la crisi d’activitat generada pel coronavirus. Podran gaudir de rutes guiades de manera gratuïta.

De la Catedral a la Palma de Llegenda

Amb la data d’inici encara per concretar (serà en funció de la demanda), les visites guiades es faran els dimarts matí de 10 a 12 h. i els dijous capvespre de 17 a 19 h. En grups de 15 persones màxim, s’ofereixen les rutes següents: Catedral, Palma Monumental i Palma Marinera (dimarts), a més de Barri Jueu i Palma de Llegenda (dijous).

La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts migdia a la seu de Pimem en presència del conseller de Turisme de Mallorca, Andreu Serra, el vocal de Pimem Restauració, Virgilio Rodríguez, la gerent de la patronal d’habitatges túristics (Habtur), Maria Gibert, i el president de Petits Hotels de Mallorca, Joan Manel Ordinas. “Els guies turístics són un valor de les illes infravalorat en àmbit social i polític”, ha assenyalat Ordinas en reclamar la importància del guia com element dinamitzador, especialment fora de la temporada alta i els circuits tradicionals de sol i platja.

Proguias Mallorca és una de les cinc associacions professionals de guies turístics que hi ha a les Illes, a més del Col·legi de Guies Professionals. Està integrada per vint guies que no admetran propines en aquesta iniciativa solidària. Diuen que s’estimen més que es gastin els doblers en consumicions als bars i restaurants, comerç de proximitat i de producte local.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol