X

Habtur alerta que la recuperació del lloguer turístic ha propiciat l’aparició d’oferta il·legal

La patronal d'habitatges vacacionals també demana al Govern que reforci les freqüències del transport públic per reduir la dependència dels turistes al cotxe de lloguer

05/05/2022

Habtur alerta que la recuperació del lloguer turístic ha propiciat l’aparició d’oferta il·legal

L’associació Habtur, patronal del lloguer turístic, preveu una bona temporada turística amb ocupacions molt similars a abans de la pandèmia. Però denuncien l’aparició d’oferta il·legal.

Una casa de camp o de poble grossa per a tota la família i a qualsevol lloc de Mallorca. És el que cerquen els turistes de lloguer vacacional, sobretot alemanys però també espanyols, per aquesta temporada que, segons la patronal Habtur, ha tengut una arrencada bona amb la Setmana Santa i que s’espera que continuï així si no hi ha cap daltabaix.

De la pandèmia n’ha quedat l’interès dels turistes per anar a cases aïllades i evitar massificacions. Ara les reserves es fan per a grups més grossos de famílies amb padrins inclosos. És el que més es demana ara: la casa de fora vila o de poble. Però l’oferta és limitada i ara mateix no pot créixer amb la congelació de places. El perill, ha assegurat el president d’Habtur, Toni Barceló, és que torni a treure l’ull l’oferta il·legal que amb la pandèmia havia reculat. Assegura que ja torna a proliferar a Palma.

Manco cotxes de lloguer

La patronal Habtur demana al Govern que reforci les freqüències del transport públic per reduir la dependència dels turistes al cotxe de lloguer. Els propietaris pugen preus, però no els augmenta la rendibilitat, afirmen, per mor de l’augment de costos. Tot i que les reserves ja són de prepandèmia, la patronal assegura que encara treballen amb incerteses com la de la cancel·lació gratuïta.

En el lloguer vacacional el turista alemany es recupera amb força, el britànic ho fa més lentament. L’espanyol, que havia salvat els dos estius de pandèmia, es manté i es comença a recuperar el mercat nord-americà i el nòrdic. El francès, es consolida.

05/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris