mallorca

HABTUR continua criticant la zonificació de Mallorca malgrat els canvis

L'Associació critica que s'elimina del mapa del negoci del lloguer vacacional a municipis importants


L’Associació d’apartaments i habitatges turístics, (HABTUR) critica que la proposta de zonificació de Mallorca elimina del mapa del negoci del lloguer vacacional a municipis importants. Tot i això, consideren positiu que 11 pobles i llogarets hagin aconseguit ampliar els límits del lloguer turístic en la modificació de la zonificació.

El president d’HABTUR, Joan Miralles,ha criticat que no han comptat amb ells per elaborar la proposta de zonificació, que es feta a mida dels hotelers, i que la reducció de places turístiques ha recaigut totalment en el lloguer vacacional.

I és que 11 municipis de Mallorca han aconseguit canviar la seva qualificació en la proposta de zonificació de lloguer turístic aprovada inicialment pel Consell de Mallorca, uns per endurir-la, altres per flexibilitzar-la. La institució insular ha enviat  el document revisat a la Comissió Balear de Medi Ambient, que té un mes per dir-hi la seva.

Ariany;  es Llombards, a Santanyí; Randa, a Algaida; s’Esgleieta, a Esporles; Ruberts, a Sencelles; es Carritxó, a Felanitx; i ses Coves, a Deià, surten de la llista de saturats i es converteixen en vulnerables, amb la nova zonificació revisada. Això vol dir que es podran llogar tant pisos com cases en la modalitat de 60 dies o 365 dies a l’any. El motiu, segons ha explicat la Consellera Insular de Territori, Mercedes Garrido, és una correcció en els barems utilitzats per classificar els municipis.

En canvi, quatre municipis endureixen el lloguer a turistes. Són Muro, Marratxí, Llucmajor i Sóller, que havien demanat més limitacions. A les Platges de Muro no es podran llogar pisos a turistes. Llucmajor, per la seva part, no permetrà el lloguer turístic a pisos de s’Arenal, mentre que Marratxí el limita a un màxim de 60 dies, igual que al centre històric de Sóller quan sigui l’habitatge habitual.

La proposta definitiva de zonificació marca ses Casetes des Capellans com a zona d’exclusió on queda prohibit el lloguer turístic. Ara la Comissió Balear de Medi Ambient té un mes per emetre el seu informe. Després, el ple del Consell de Mallorca ha d’aprovar la zonificació abans del 31 de juliol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comencen les Converses Literàries De Formentor

L'escriptor Cees Nooteboom rebrà el Premi d'aquesta edició de forma telemàtica

Els veïnats d’Arquitecte Bennàzar a l’espera de l’inici de les restriccions

A la zona de Son Gotleu, can Capes, la Soledat Nord i son Canals ha baixat el número de positius...

Salvem el Camp Redó demana més presencial policial al parc de Can Simonet

Volen evitar restriccions que afectin tota la barriada com ha passat a Son Gotleu