societat

Habtur denuncia el “paper mullat” de Cort sobre la zonificació turística

La patronal de lloguer turístic hi presentarà un recurs en contra com ho va fer amb el Consell de Mallorca


L’Associació d’Habitatges de Lloguer Turístic (Habtur) ha volgut avançar avui dimecres detalls del recurs contenciós administratiu que presentarà davant el Tribunal Superior de Justícia contra la delimitació d’aquesta pràctica a Palma. Està a l’espera que Cort aporti a l’expedient administratiu corresponent una sèrie de documents que han reclamat i mentrestant l’entitat anuncia que la imposició de la norma no està justificada. Es queixa sobretot que no hi ha dades concretes que avalin la decisió política.

Habtur insisteix en els seus informes que el preu del lloguer no ha baixat a Palma tot i la delimitació del lloguer a turistes a unifamiliars. A més, qüestiona el plantejament municipal sobre l’afectació sobre el medi ambient i altres recursos que provoca aquesta activitat enfront del que pugui afectar un lloguer ordinari. Anuncia un informe al respecte d’un urbanista.

Arguments

La patronal del lloguer turístic evoca, a més, la vulneració de diferents drets que emparen la propietat privada i la llibertat d’empresa, així com el greuge comparatiu que es genera, al seu parer, envers a altre tipus de negoci, siguin hotels o comerços. Fins i tot, entre diferents propietaris segons puguin o no destinar el seu habitatge a lloguer vacacional depenent del tipus de propietat. “Hi ha una línia general per part dels tribunals en què es defensa que les barreres d’entrada han d’estar degudament justificades i amb una mètrica. El que no val és que sigui paper mullat per raons de naturalesa política i econòmica perquè això està totalment vetat per la directiva de serveis”, ha dit Tomás Villatoro, advocat d’Habtur en aquest procediment.

Habtur, a més del recurs de Palma, ja té presentat també recurs del contenciós administratiu contra el Consell de Mallorca pel desenvolupament de la zonificació del lloguer turístic que li encomana la llei. En aquest cas, falta que el Consell faci les seves al·legacions. “El Consell ha fet una feina discutible però és que l’Ajuntament de Palma no ha fet res. Ha dit que no és permet. Amb quin motiu? I mentrestant podem continuar obrint hotels o facilitant altres tipus d’activitat?”, ha argumentat Villatoro en la roda de premsa on ha estat acompanyat de la gerent d’Habtur, Maria Gibert.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Claustre del Carme de Maó acull el primer Festival de Sopes del Món

És un acte per evidenciar l'enriquiment per la diversitat i s'hi han pogut tastar vuit sopes diferents

Experts aposten per la demanda civil per recuperar l’ús públic de camins tancats

Així ho aconsella un especialista en la matèria pels casos de Binimoti i Binigaus

El Consell de Menorca es marca com a prioritat reconvertir els apartaments turístics obsolets

S'espera que s'articuli mitjançant el futur reglament d'ordenació turística en el qual ja s'hi treballa

El Mercat de l’Olivar s’omple de gent abans de les festes de Nadal

Molts ja compren el peix que tenen pensat sopar la Nit de Nadal