POLíTICA

Habtur duu als tribunals les zonificacions de Palma i de Mallorca

Els representants legals de la patronal del lloguer vacacional consideren que no tenen solidesa jurídica


De moment, ja s’ha admès a tràmit el recurs contra el Consell. La patronal del lloguer turístic considera que en ambdós casos s’ha limitat la seva activitat sense cap justificació i atemptant contra la lliure competència.

Ni la zonificació aprovada pel Consell ni, tampoc, la impulsada per l’Ajuntament de Palma tenen solidesa jurídica per limitar el lloguer vacacional, segons Habtur. I el cas de Palma seria el més singular pel fet de prohibir l’activitat turística a tots els plurifamiliars sense excepció.

En el cas de la zonificació de Mallorca, els representants legals d’Habtur asseguren que s’ha elaborat amb dades obsoletes i sense tenir en compte la realitat del sector.

Habtur assegura que, tal com està fixada la norma, només s’han pogut regularitzar la meitat dels habitatges que es dedicaven al lloguer turístic el 2016. N’hi ha uns 12.000, alhora que encara es donen situacions alegals dins el propi sector i no s’ha resolt el problema d’accés a l’habitatge. I en aquest sentit, el president d’Habtur, Joan Miralles, considera que se’ls ha utilitzat de cap de turc.

A l’espera que el recurs contra la zonificació de Palma sigui admès a tràmit i de presentar les demandes, la patronal del lloguer vacacional confia a tenir una resolució d’aquí a any, any i mig, que anul·li aquestes dues regulacions.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |