política

Habtur duu als tribunals les zonificacions de Palma i de Mallorca

Els representants legals de la patronal del lloguer vacacional consideren que no tenen solidesa jurídica

Habtur+duu+als+tribunals+les+zonificacions+de+Palma+i+de+Mallorca

De moment, ja s’ha admès a tràmit el recurs contra el Consell. La patronal del lloguer turístic considera que en ambdós casos s’ha limitat la seva activitat sense cap justificació i atemptant contra la lliure competència.

Ni la zonificació aprovada pel Consell ni, tampoc, la impulsada per l’Ajuntament de Palma tenen solidesa jurídica per limitar el lloguer vacacional, segons Habtur. I el cas de Palma seria el més singular pel fet de prohibir l’activitat turística a tots els plurifamiliars sense excepció.

En el cas de la zonificació de Mallorca, els representants legals d’Habtur asseguren que s’ha elaborat amb dades obsoletes i sense tenir en compte la realitat del sector.

Habtur assegura que, tal com està fixada la norma, només s’han pogut regularitzar la meitat dels habitatges que es dedicaven al lloguer turístic el 2016. N’hi ha uns 12.000, alhora que encara es donen situacions alegals dins el propi sector i no s’ha resolt el problema d’accés a l’habitatge. I en aquest sentit, el president d’Habtur, Joan Miralles, considera que se’ls ha utilitzat de cap de turc.

A l’espera que el recurs contra la zonificació de Palma sigui admès a tràmit i de presentar les demandes, la patronal del lloguer vacacional confia a tenir una resolució d’aquí a any, any i mig, que anul·li aquestes dues regulacions.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

C’s es mostra descontent amb la distribució d’escons a l’hemicicle

Els 50 minuts de discurs d'Armengol ha deixat imatges per a la contracrònica

Armengol: “El projecte està en marxa i es renova per ser irreversible”

L'oposició ha qualificat el discurs de poc concret i sense solucions per als problemes de les Illes {video} 50 minuts de...

Ciutadans reclama més àrees per governar amb el PP al Consell d’Eivissa

Tot i que el PP és el soci preferent de la formació taronja es seguiran reunint amb el PSOE durant...

Les bases de Podem, a favor que la formació s’integri al Govern

El sí ha obtingut un 91,27% dels vots enfront del 8,73% que han donat suport al no​