mallorca

HABTUR presentarà al·legacions contra l’Ajuntament de Manacor per la pujada de la taxa de fems al lloguer vacacional


L’Associació d’Habitatges Turístics a Mallorca, HABTUR, presentarà al·legacions contra l’Ajuntament de Manacor per la pujada de la taxa de fems al lloguer vacacional. Una pujada, per cert, a la qual també s’ha sumat Calvià, on els habitatges turístics pagaran la mateixa tarifa que un hotel.

L’Ajuntament de Manacor procedeix a regularitzar els darrers 4 anys de la taxa de fems dels habitatges vacacionals, que fins ara els havien cobrat com un habitatge d’ús residencial. Ara el consistori recaptarà aquesta taxa amb caràcter retroactiu, que ascendeix a 450 MIL euros. Tot abans del primer de gener del 2021, perquè prescriu el rebut corresponent a l’any 2017.

En el cas d’un habitatge vacacional de 6 places en sòl urbà, el propietari haurà de desemborsar més de 800 euros per pagar la taxa d’aquests 4 anys passats i la d’enguany.

Un fet que crítica la gerent de la patronal de lloguer vacacional, Maria Gibert, ja que diu, no existeix cap estudi oficial que certifiqui que un habitatge turístic genera més residus. Assegura que ells i la majoria d’associats de Manacor presentaran al·legacions, ja que no tenen clar que sigui legal.

Per la seva banda el regidor de Transparència, Innovació i Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Calvià, Marcos Pecos, reconeix que es viu un moment complicat encara que, afirma, no es podia deixar passar la modificació d’aquesta tarifa, ja que els propietaris reben uns ingressos per aquesta pràctica. Ara pagaran la mateixa tarifa que un hotel, 88 euros per plaça a l’any. Pecos diu que si la temporada turística de l’any que ve no millora, els afectats sempre es podran acollir a les ajudes per al sector productiu.

L’ordenança, que el consistori de Calvià començarà a aplicar el 2021, s’aprovarà previsiblement al desembre, ja que ara hi ha un període de 30 dies hàbils per presentar al·legacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estafa de l’asfalt arriba a Mallorca

Aquesta modalitat delictiva consisteix en oferir un camió d'asfalt  que ha sobrat d'una obra propera a un preu molt econòmic, per després demanar-ne més doblers

Una motorista resulta ferida de gravetat en un accident a la rotonda del parc aquàtic d’Aqualand

La dona va caure a la cuneta a diversos metres i a una zona d'accés difícil

El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

La reparació dels 14 punts negres que varen originar la gran inundació es manté bloquejada per diferències entre les administracions...

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...