societat

Habtur recorr al TSJIB la regulació dels àmbits turístics del Consell de Mallorca


L’Associació d’Habitatges de Lloguer Turístic recorr al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears el PIAT (Pla d’Intervenció en els Àmbits Turístics), la normativa aprovada pel Consell de Mallorca el juliol de 2020, que regula els àmbits turístics. Impugnen diversos preceptes de la norma perquè consideren que està desfasada, ja que ha tardat quatre anys a sortir endavant, i perquè creuen que va contra de l’habitatge vacacional perquè el culpabilitza de la massificació turística.

Els demandants consideren que existeix una hiperregulació del lloguer vacacional que perjudica els propietaris d’habitatge turístic. Maria Gibert, gerent d’Habtur, creu que determinats articles del PIAT “són molt lesius pels interessos dels propietaris que es volen dedicar al lloguer turístic perquè s’estableixen restriccions innecessàries, injustificades i desproporcionades per poder exercir l’activitat”.

En concret, estan en contra que no es puguin comercialitzar cases a nuclis rurals que no tenguin clavegueram, que no es puguin obtenir noves llicències en sòl rústic protegit o la prohibició que es puguin comercialitzar primeres residències el juliol i agost. També es mostren contraris a determinats paràmetres de qualitat i, en definitiva, creuen que les fortes restriccions dinamiten la lliure competència. Jaime López, advocat d’Habtur, assegura que el PIAT “fa els habitatges turístics responsables del mal que hagi pogut fer el turisme en els darrers anys”.

Els demandants creuen que la justícia no es pronunciarà fins l’any que ve o, fins i tot, que no ho farà fins el 2023.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica