X

‘Haikus Ilustrados’, un projecte transformador per la salut mental de vuit persones

El projecte de Gira-Sol, 3 Salut Mental i dirigit artísticament per Nívola Uyá, conjuga la naturalesa, poesia i il·lustracions, que ha marcat un abans i un després en la vida de les set dones i l'home que hi han participat

20/05/2023

‘Haikus Ilustrados’, un projecte transformador per la salut mental de vuit persones

Manel Ferrera

Poesia, il·lustració i salut mental s’han donat la mà amb el projecte impulsat per l’Associació Gira-Sol, ‘Haikus Ilustrados’, un llibre que, en realitat, és molt més que això.

Guiats per l’artista Nívola Uyá, set dones i un home que conviuen amb trastorns de salut mental han viscut, segons asseguren, un abans i un després al seu dia a dia gràcies a aquesta experiència.

El projecte, coordinat per 3 Salut Mental, s’ha duit a terme a la finca de Bunyola, seu del tallet de l’artista i il·lustradora Nívola Uyá, directora artística de ‘Haikus’, un tipus de poesia japonesa, de pocs versos, i cada una de les participants en l’experiència n’han fet un, i ho han completat amb material natural que han agafat a la finca, i que han transformat en il·lustracions. Tot plegat ha quedat publicat a un llibre, ‘Haikus Ilustrados’.

La iniciativa ha servit per impulsar una millora substancial en el dia a dia mental d’aquestes persones, que asseguren que els ha donat més seguretat en elles mateixes, i sentir-se capacitades per fer més coses de les que es pensaven que podien arribar a fer.

Aquelles persones interessades en el projecte tenen l’oportunitat de conèixer-lo en primera persona divendres que ve, dia 26 de maig, al Cineciutat de Palma.

20/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris