societat

Hauran bastat 30 anys per regenerar l’àrea afectada per la piscifactoria de Fornells?

L'Obsam analitza l'evolució del fons marí de les àrees amb major pressió humana de Menorca

Hauran+bastat+30+anys+per+regenerar+l%27%C3%A0rea+afectada+per+la+piscifactoria+de+Fornells%3F

Un equip de científics es capbussa a Menorca per estudiar l’evolució de danys realitzats per l’home al fons marí. Volen veure si el medi s’ha pogut recuperar, per exemple, d’una piscifactoria construïda i abandonada ara fa 30 anys, o si l’emissari de la dessalinitzadora té repercussió en la praderia de posidònia de Ciutadella.

Són les restes de l’antiga piscifactoria de la badia de Fornells. Va estar activa tot just dos anys, del 1988 al 1990, i es va abandonar. Ara un equip de biòlogues analitza si 30 anys després, el sistema ha pogut recuperar-se de manera natural d’aquell impacte.

La prospecció a la piscifactoria és només una de les zones que han avaluat, ja que el projecte pretén detectar àrees marines amenaçades per la pressió humana. Un altre dels focus d’estudi és la praderia de posidònia on es va instal·lar l’emissari de la dessalinitzadora de Ciutadella. Mentre els científics avaluen l’impacte d’aquests fenòmens, l’Observatori de la Natura de Menorca anima els ciutadans a participar-hi, localitzant altres àrees degradades o amenaçades de la costa.

La campanya es diu “els ulls de la mar”, i posa a disposició un email on enviar fotografies i localitzacions d’aquestes amenaces que s’amaguen al fons marí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments...

El camp de Menorca i el sector hoteler es donen la mà per tal d’incentivar el producte local entre els turistes

Sa Cooperativa del Camp i el grup Galdana posen en marxa el projecte 365 graus i pretenen que s'estengui a...

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per...