SOCIETAT

Han començat les obres de rehabilitació de la Torre des Verger a Banyalbufar

El projecte contempla restaurar quatre Torres de vigilància repartides per la costa mallorquina


El Consell de Mallorca ha reprès el projecte de restauració de la Torre des Verger, a Banyalbufar. Una obra que forma part d’un pla per recuperar les torres de defesa i vigilància de la costa Mallorquina.
S’adequarà l’accès a la torre i es repararan els elements de la fortificació que comportaven un perill per als visitants, i segons el Consell a partir de l’estiu que ve, es podrà tornar a visitar.
Fa tres anys, la Torre, també anomanada de les Ànimes, i l’entorn es va precintar perquè presentava desperfectes que comportaven un perill per als visitants. Fa poc més d’un mes que els operaris del Consell de Mallorca hi han començat les obres de reforma i adequació. Aquesta intervenció forma part d’un pla de conservació del sistema costaner de torres de defensa, el qual inclou també la torre de Cala Pi, ja restaurada i la de la Mola d’Andratx, i la d’Alcúdia que es restauraran pròximament.
Recentment, la ponència tècnica de Patrimoni del Consell va aprovar elevar a categoria de monument la torre des Verger, per tal d’ampliar-ne la protecció. L’associació cultural Banyal-al- bahar, creada per difondre el patrimoni cultural de Banyalbufar, a més de reclamar la seva rehabilitació volen que l’edificació sigui de titularitat pública. Fa un parell d’anys la meitat de la propietat va ser venuda a les administracions però l’altre cinquanta per cent continua sent privat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |