menorca

Hauser&Wirth obrirà un restaurant de proximitat a l’illa del rei

L’arquitecte argentí Luis Laplace explica que l’objectiu és reforçar la idea de comunitat a través de l’agricultura local


El projecte de Hauser&Wirth per a l’illa del rei inclou un restaurant que oferirà exclusivament producte local. La intenció és tenir peix fresc del dia, pescat a Menorca i evitar el peix procedent del nord d’Esanya. En una entrevista al portal blouinart.info, l’arquitecte argentí Luis Laplace explica que l’objectiu que tenen per aquest projecte és reforçar la idea de comunitat a través de l’agricultura local i els aliments de proximitat. Per això aposten per un restaurant a l’illa del rei, en el marc de la nova galeria d’art que es construirà.

Laplace ha treballat amb Hauser&Wirth, en altres projectes com el de Somerset, al Regne Unit, i que ara servei de model per al que proposen fer a Menorca.

Pel que fa a l’arquitectura, Laplace explica que será un espai flexible, ja que cada artista té unes necessitats diferents, assegura. Per això, s’habilitarà un espai gran i central que mantindrà certa neutralitat però garantint la integritat de l’espai. ‘Que l’artista sapigui que està a Menorca i no a una altra banda’, sosté Laplace.

El segon espai tindrà una identitat més forta. En aquesta part s’accentuarà la identitat com a port i l’arquitectura en brut de l’edifici.

En l’entrevista, l’arquitecte explica també que la directora del projecte artístic a l’illa, Mar Rescalvo ja està treballant amb museus i institucions per detectar les seves necessitats. Als promotors els agradaria fer residències d’art, i portar artistes punters d’arreu del món.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Aeroport de Menorca sorprèn els passatgers que arriben a l’illa amb un flash mob

És una de les sorpreses previstes, dirigides als menorquins, turistes i també treballadors, per commemorar el seu mig segle de vida

La Sareb posa a la venda els 24 pisos okupes del carrer de Degollador de Ciutadella

El conegut com a banc dolent ja ha demanat el desallotjament dels habitatges davant els jutjats

Un mural recordarà com era el Claustre del Carme de Maó durant els anys vuitanta

Il·lustrarà la paret de la Fundació Reynolds i es donarà a conèixer al públic el 5 de setembre

Els jaleos de Sant Bartomeu i Sant Lluís, en directe per IB3 Televisió

Cap de setmana televisiu amb les festes patronals de Menorca