menorca

Hauser&Wirth obrirà un restaurant de proximitat a l’illa del rei

L’arquitecte argentí Luis Laplace explica que l’objectiu és reforçar la idea de comunitat a través de l’agricultura local


El projecte de Hauser&Wirth per a l’illa del rei inclou un restaurant que oferirà exclusivament producte local. La intenció és tenir peix fresc del dia, pescat a Menorca i evitar el peix procedent del nord d’Esanya. En una entrevista al portal blouinart.info, l’arquitecte argentí Luis Laplace explica que l’objectiu que tenen per aquest projecte és reforçar la idea de comunitat a través de l’agricultura local i els aliments de proximitat. Per això aposten per un restaurant a l’illa del rei, en el marc de la nova galeria d’art que es construirà.

Laplace ha treballat amb Hauser&Wirth, en altres projectes com el de Somerset, al Regne Unit, i que ara servei de model per al que proposen fer a Menorca.

Pel que fa a l’arquitectura, Laplace explica que será un espai flexible, ja que cada artista té unes necessitats diferents, assegura. Per això, s’habilitarà un espai gran i central que mantindrà certa neutralitat però garantint la integritat de l’espai. ‘Que l’artista sapigui que està a Menorca i no a una altra banda’, sosté Laplace.

El segon espai tindrà una identitat més forta. En aquesta part s’accentuarà la identitat com a port i l’arquitectura en brut de l’edifici.

En l’entrevista, l’arquitecte explica també que la directora del projecte artístic a l’illa, Mar Rescalvo ja està treballant amb museus i institucions per detectar les seves necessitats. Als promotors els agradaria fer residències d’art, i portar artistes punters d’arreu del món.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Aeroclub de Menorca vol obrir el refugi subterrani com espai d’exposició permanent

Els socis volen demanar ajudes econòmiques per poder-lo mostrar a tota la població

El TSJB dona la raó a Ciutadella en l’expropiació d’una parcel·la del polígon industrial

El solar té la qualificació de zona d'equipament públic amb ús docent o esportiu i té una extensió de 30.000...

Mor la dona cremada després d’incendiar-se casa seva a Ciutadella

L'anciana de 92 anys romania ingressada des de divendres a la UCI de la Clínica Juaneda

L’executiu balear demanarà la declaració de zona greument afectada

Els ajuntaments de les Illes afectats valoren els danys que ha deixat al seu pas la borrasca