X

“Hem estat cercant amb la cussa a diferents edificacions on hi havia gent desapareguda”

És el testimoni de Juanjo Olivares, un bomber andritxol que en aquests moments és al Marroc per ajudar amb les tasques de rescat

12/09/2023

“Hem estat cercant amb la cussa a diferents edificacions on hi havia gent desapareguda”

“Ahir fèiem feina a una regió amb pobles petits molt disseminats. La primera part del dia vàrem estar a un poble, on acabaven d’obrir la carretera, ja que estava encara incomunicada. I vàrem cercar amb la cussa a diferents edificacions on hi havia gent desapareguda. Ara ens desplaçam a una altra regió on hi ha un altre centre de coordinació, que es diu Talat, i està un poc més al sud. A partir d’aquí, ens trobam amb pobles on encara no hi ha arribat cap ajuda i intentar oferir el que tenim”.

És el testimoni de Juanjo Olivares, un bomber andritxol que en aquests moments és al Marroc per ajudar amb les tasques de rescat. La dificultat, sobretot, és arribar als pobles on les carreteres han quedat enderrocades. La seva unitat s’ha dirigit aquest dimarts a Talat N’Yaaqoub, on s’han unit els dos contingents de 56 militars de l’UME que ha enviat Espanya per ajudar en les tasques de rescat. Hi col·laboren quatre cans ensinistrats en la recerca de cossos. Aquest poblat està a 25 quilòmetres de l’epicentre del sisme.

El terratrèmol del passat divendres, de magnitud 6,8, ha causat danys i l’esbucament d’edificis i carreteres a nou prefectures situades al voltant de Marràqueix. A la ciutat més turística del Marroc, la gent més pobre del barri del call s’ha vist obligada a dormir al carrer. L’ajuda alimentària ha arribat en aquest poblat de la Vall d’Azzaden, però no és suficient. “Necessitam tendes de campanya perquè la gent que s’ha quedat sense casa hi pugui dormir. Que no hagin de dormir a l’aire lliure”.

Ahir, dilluns, es van registrar set rèpliques de fins a 4,1 graus a llogarets pròxims a Al-Haouz. Unes rèpliques que dificulten encara més el rescat dels desapareguts. Com en el terratrèmol de Turquia del febrer passat, ara cada hora compta.

Notícies relacionades >

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris